Gedroomd Land

Avontuurlijk drieluik in en rondom Huis Zypendaal

Lang geleden ontdekten welgestelde families de prachtige natuur van De Veluwezoom. Zij bouwden enorme landhuizen met grote tuinen op gronden waar eerst kinderen speelden en boeren hun land bewerkten. Het ‘gewone’ volk keek nieuwsgierig toe. Bleven deze adellieden slechts vermogende vreemdelingen of werden het al snel goede bekenden? De Plaats speelt een avontuurlijk drieluik voor jong én oud in en rondom Huis Zypendaal. Vlieg mee door de tijd en verwonder je over de stormachtige en rijke geschiedenis van Gelders Arcadië.

Regie: Lise-Lott Kok
Tekst: Albert Hoex
Muzikaal Leider: Lucas Wiegerink

Met: Danscollectief Arnhemse Meisjes en West Arnhemsche Muziekvereeniging

Voorstellingsdata:  10 mei (19:30), 11 mei (15:30, 19:30) en 12 mei (14:00)

Kaartverkoop: theaterdeplaats.nl

Prijzen: € 10 (volwassenen) of € 5 (t/m 12 jaar)
Speellocatie: Huis Zypendaal, Zijpendaalseweg 44, 6814 CL, Arnhem

het LandGOEDfestival

Op vijf oude kastelen en landgoederen kun je in de maanden mei tot en met augustus terug naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken. Bij Huis Zypendaal, Belmonte Arboretum, Kasteel Middachten, Tuin de Lage Oorsprong en Kasteel Rosendael vindt dan vijf weekenden lang het driedaagse LandGOEDfestival plaats. Je kunt er o.a. kunstwerken bewonderen, genieten van muziektheater en luisteren naar poëzie. En… ook voor de kinderen zijn er ook volop activiteiten te beleven!

Met de acteurs op pad 

Tijdens het LandGOEDfestival speelt Muziektheater De Plaats uit Arnhem de avontuurlijke voorstelling ‘Gedroomd Land’. Dit drieluik voor jong en oud is speciaal ontwikkeld voor het festival en vertelt het verhaal van een welgestelde familie. Tijdens de voorstelling kijk je in het leven van de adellieden, terwijl je je samen met de acteurs, zangers en muzikanten over het landgoed beweegt. De professionele acteurs worden op elke locatie bijgestaan door lokale fanfares, koren en ensembles. Daarnaast heeft elk landgoed een eigen randprogramma samengesteld met rondleidingen, beeldende kunst, muziek en leuke verrassingen voor kinderen.

Reacties