Gemeente Arnhem zoekt naar alternatief voor Noack-pand

Het Arnhemse College van B&W, bij monde van wethouder Cees Jansen, is er uit. Tijdelijk althans. Het voornemen om de gevel van het Noack-pand aan de Vijzelstraat te slopen, gaat voorlopig niet door. Een op de valreep ontvangen brief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed trok Jansen en zijn medebestuurders over de streep. In die brief d.d. 28 jan. jl. staat, dat de Rijksdienst in overleg met de Arnhemse gemeentelijke monumentendienst, alsook eigenaar Engelsing, een alternatieve oplossing mogelijk acht.

In een persconferentie die behalve door Arnhem-Direct tevens door De Gelderlander werd bijgewoond, gaf Jansen uitvoerig opening van zaken. Hij vertelt, dat in het College de discussie over de voorgenomen wijziging nauwelijks is gevoerd. ‘Het was ook nooit de bedoeling’, volgens Jansen, ‘om de pui te slopen.’

Genoemde Rijksdienst, plus gemeente en eigenaar gaan samen naar een nu nog onbekende oplossing zoeken. Het streven is daarbij om de monumentale status van het pand te handhaven. De winkel wordt straks, naar zeggen van Jansen, dieper dan nu het geval is. Boven de winkel worden bovendien drie studio’s gerealiseerd, die een ingang aan de achterzijde krijgen. Jansen kan zich voorstellen dat Engelsing teleurgesteld is over dit collegebesluit. Immers, hij moet opnieuw rond de tafel om mee te denken over een andere oplossing. Die oplossing moet in maart of april, n√° de gemeenteraadsverkiezingen, haar beslag krijgen.

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Gemeente Arnhem zoekt naar alternatief voor Noack-pand"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*