Groenmarkt Graaf Ottoplein

© Gaby von Oven

Aankomende zaterdag 11 mei is er weer de jaarlijkse  Groenmarkt op het Graaf Ottoplein. Traditiegetrouw is dit op de zaterdag vóór moederdag.

Tussen 10.00 en 14.00 uur is hier allerlei leuks te vinden voor tuin en balkon. Boomspiegeladoptanten kunnen gratis plantjes ophalen. Zoals voorgaande jaren vind je  de mooiste bloeiers, klimplanten en vaste planten voor vriendelijke prijsjes. De Groene Vos en zorgboerderij het TokHok bieden  o.a. moestuinplanten aan. Het Zonnehuis verkoopt de lekkerste jams en chutneys. Voor de kinderen zijn er weer leuke dingen te doen in de kinderhoek.

Op vertoon van de afvalpas kunnen wijkbewoners gratis een zak compost ophalen.
En er zijn meer kadootjes want in navolging van de regentonnen-actie in 2018, geeft het Bewoners Overleg Sint Marten-Sonsbeekkwartier weer tien installaties van een regenton kado. Het idee is simpel; bij de aankoop van de zogenaamde regenzuil, verzorgd initiatiefgroep 026regenton de installatie.

Zelfgeoogst regenwater laat je zonder schuldgevoel de plantjes water geven en bovendien help je de stad. Meer weten over de actie? Kijk op www.026regenton.nl.

Kom niet te laat want op is op!

Reacties