Hemelvaart op 80 meter hoogte

Het H80 festival wordt jaarlijks na een theatrale parade van wijkbewoners geopend op de Kroon © Zefanja Hoogers 2018

Van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni vindt de 11 editie van Hoogte80 Festival traditioneel in het Hemelvaartweekend plaats in de authentieke Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte 80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van een bomvol programma met theater, muziek, dans en eten en drinken. Hoogte80 Festival staat bekend om de goede sfeer, het geweldige uitzicht over Arnhem en een zeer diverse programmering. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken en trekt een breed publiek.

De wijk op het festival

Ook in 2019 staat de Geitenkamp op Hoogte80 Festival! In samenwerking met Rozet ontwikkelde Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma. De Bult-tent is gevuld met lokaal talent, theater, muziek en leuke workshops. Dit jaar is er ook weer een open podium, waar iedereen kan optreden.

Het thee en koffie kaffee van de wijk zal deze keer opvallen door heerlijke geuren en prachtige kleuren. Iedere dag een andere bakker aan het werk. Dus elke dag super verse taarten en gebak. Kom dat proeven! Laat je op ons terras verrassen door muziek, dichters, diverse soorten verse thee, munt, gember, citroen en meer. Welkom op onze Mad Tea Party! Ontdek zelf wat er mad is!

De wijk gaat bij alle voorstellingen met de pet rond, een bijdrage is van harte welkom!

Divers programma

Het diverse programma vormt het hart van Hoogte80 Festival, met voor een ieder wat wils. De variatie tussen de verschillende acts is ook deze editie weer groot. Van een Woorden Wandeling van Wordbites en Iris Penning tot een dansvoorstelling met koptelefoons op van dansgezelschap Vloeistof en van een swingend optreden van Joris Linssen & Caramba tot de voorstelling Het oranje gevaar van Patrick Nederkoorn die in het Nederlands én in het Duits opgevoerd wordt.

Daarnaast is er een speciaal podium voor nieuw talent waar de winnaars van Café Theater Festival te zien zijn en de altijd populaire trailervoorstelling van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. Natuurlijk mag ook dit jaar de livestage niet ontbreken waar Luxor Live in samenwerking met Hoogte80 Festival weer een fijn muziekprogramma heeft neergezet met artiesten zoals Het Gezelschap, Freez en A Mili.

Het belang van Hoogte80

Kunst en cultuur hebben de kracht om mensen samen te brengen en wakker te schudden, juist in een wereld waarin zekerheden wegvallen, we onthecht dreigen te raken en we ons eigen welzijn moeten herdefiniëren, is dit van groot belang. Door kunst en cultuur op de juiste manier in te zetten, zorgen we voor sociale duurzaamheid en inclusiviteit. Ontmoeting is daarbij key. Contact en uitwisseling zorgen voor verbondenheid, juist als het gaat om mensen die niet hetzelfde zijn, denken en/of leven. Hoogte80 Festival faciliteert dit door de mogelijkheid voorstellingen te bezoeken en het daar samen over te hebben.

Bekijk voor veel meer de H80 website (tevens bron!)

 

Reacties