Herman Centraal – dé talkshow van Arnhem

Op dinsdag 21 mei is er in Luxor Live weer een maandelijkse Arnhemse talkshow met een verrassende mix van (lokale) politiek, kunst en cultuur, maatschappelijke thema’s, burgerinitiatieven, markante personen, bijzondere beroepen, sport, onderwijs en geschiedenis.

WE MOETEN BINNEN 30 JAAR VAN HET GAS. GOED IDEE?

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, moeten er flinke stappen worden gezet. Gemeente Arnhem wil alle woningen vóór 2050 van het gas. Een ingrijpende maatregel, die zowel logistiek als financieel nogal wat voeten in aarde heeft. Want wanneer zijn alle wijken aan de beurt? Welke alternatieven voor gas zijn er? Gaan alle wijken over op stadsverwarming? Of moeten we individueel een warmtepomp aanschaffen? En wie gaat dat eigenlijk allemaal betalen?!

We gaan in gesprek met wethouder Cathelijne Bouwkamp. Haar partij GroenLinks won onlangs glansrijk de gemeenteraadsverkiezingen. Het liefst zou ze flink met de bezem erdoor gaan en alles anders aanpakken. Maar met een plan dat de komende dertig jaar bruikbaar moet zijn, ontkom je niet aan polderen en samenwerken.

Basti geeft voorstanders en tegengeluiden het podium.

ALS JE VRIEND EEN CRIMINEEL WAS

De partner van Angela Wals biechtte tijdens een wandeling ineens op dat hij als zeventienjarige een serie overvallen had gepleegd. Behalve stomverbaasd en verward maakte dit nieuws Angela ook nieuwsgierig. Hoe komt een ogenschijnlijk gelukkige jongen tot zo’n daad? Ze ging op onderzoek naar de verhalen van de slachtoffers en naar emoties als berouw en spijt.

Angela schreef een boek over deze heftige periode uit het leven van haar partner. En Basti gaat met haar in gesprek over haar zoektocht. Hoe ga je om met het donkere verleden van je partner? Hoe ontdek je nuances in tegenstellingen als goed en kwaad?

LEVE HET LEVENSLIED!

Wist jij dat er een opleiding was voor volkszangers? Komend schooljaar zullen de eerste studenten van de School van het Nederlandse Lied afzwaaien.

Femke Vernij (oprichter en coördinator van de School van het Nederlandse Lied Rijn IJssel) komt samen met Willie Oosterhuis (initiator/presentator Mega Piraten Festijn en docent aan de School van het Nederlandse Lied) vertellen waarom de opleiding meer is dan een ‘smartlappenacademie’. Over de snik in de stem van de volkszanger en de kloof tussen volk en elite in de muziekindustrie.

Natuurlijk zijn er ook optredens van twee studenten van de opleiding: Donna Kronenberg (kleinkunst) en Angela Teunissen (volksmuziek).

ZINTUIGEN: PROEVEN

Jij denkt vast ook aan Arnhemse Meisjes als we het hebben over de smaak van Arnhem. In onze zintuigenreeks zijn we, na horen en ruiken, toe aan proeven. We hebben Edwin Flores (Casa Foresta) uitgenodigd om ons in te wijden in de wereld van het wildplukken. Wildplukken? Jazeker! Want er is zoveel lekkers te ontdekken in Arnhemse parken, bossen en bermen! En het is ook nog een stuk gezonder dan een pak Arnhemse Meisjes. Kom proeven

STADSGROEN MET JEROEN: LENTE / ZOMER

Jij denkt vast ook aan Arnhemse Meisjes als we het hebben over de smaak van Arnhem. In onze zintuigenreeks zijn we, na horen en ruiken, toe aan proeven. We hebben Edwin Flores (Casa Foresta) uitgenodigd om ons in te wijden in de wereld van het wildplukken. Wildplukken? Jazeker! Want er is zoveel lekkers te ontdekken in Arnhemse parken, bossen en bermen! En het is ook nog een stuk gezonder dan een pak Arnhemse Meisjes. Kom proeven!

Over HERMAN CENTRAAL

HERMAN CENTRAAL is een maandelijkse Arnhemse talkshow met een verrassende mix van (lokale) politiek, kunst en cultuur, maatschappelijke thema’s, burgerinitiatieven, markante personen, bijzondere beroepen, sport, onderwijs en geschiedenis.

We schijnen een lichtje op wat goed gaat en bespreken wat beter moet.

Bij Herman Centraal word je bijgepraat en praat je bij. Op die manier betrekt Herman Centraal Arnhemmers bij de stad en bij elkaar.

Met ingang van september 2018 vind je HERMAN CENTRAAL bij Arnhems enige poppodium Luxor Live. Meer informatie: www.hermancentraal.nl

online kaartverkoop via de website van Luxor Live: € 7,50 | studenten/CJP € 3,75 | Gelrepashouders € 3,75

Reacties