Hockeyclub genomineerd als rookvrije buitensportvereniging

Hockeyclub HCM Arnhem is de eerste rookvrije buitensportvereniging van Arnhem. En dat is volgens Wethouder Gerrie Elfrink een onderscheiding waard. Vandaar dat hij HCM heeft voorgedragen voor de Rookvrije Generatie Award 2018. Stemmen kan tot 28 februari.

HCM Arnhem genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Steeds meer zorginstellingen, gemeenten, scholen, speeltuinen, bedrijven en natuurlijk sportverenigingen sluiten zich aan. Toch is HCM Arnhem pas de eerste Arnhemse buitensportvereniging die rookvrij is.

Nominatie door wethouder

Het besluit werd tijdens de Algemene Ledenvergadering genomen, in het bijzijn van Wethouder Gerrie Elfrink. Op een enqu√™te die de club vooraf rondstuurde werd massaal gereageerd en 97% van de leden zei volmondig JA tegen het voorstel. Tijdens de ALV gaf HCM het stokje door aan de wethouder, die beloofde zich hard te maken voor meer rookvrije sportclubs in Arnhem én ook een rookvrije gemeenteraad. HCM Arnhem is er trots op dat de wethouder de club heeft voorgedragen voor de Rookvrije Generatie Award.

Stem op HCM Arnhem

De genomineerden voor de Rookvrije Generatie Awards zijn te vinden op de website
rookvrijegeneratie.nl. Er kan gestemd worden op sportverenigingen, personen, recreatie,
scholen, zorg en gemeenten. Per categorie worden drie finalisten gekozen. Op 19 maart vindt
de uitreiking van de Awards plaats. Stemmen op HCM Arnhem kan tot 28 februari 2018 op de website Rookvrije Generatie.

Reacties