Willemsen Makelaars, PLUS Alteveer en Rubberrol zijn de drie hoofdsponsors van VDZ die in samenspraak met sponsorcommissie VDZ Hogerop de ruimte op het shirt van heren 1 beschikbaar hebben gesteld aan een goed doel. Een concept dat in seizoen 2023-2024 is gestart met als eerste goede doel Ome Joop’s Tour. De Klarendalsche Molen heeft in het zojuist afgesloten seizoen op het shirt gestaan.
De ruimte op het shirt is de komende twee seizoenen voor het logo van Rijnstate Vriendenfonds en Stadsblokkenwerf Arnhem.
VDZ Hogerop
Evert van Amerongen, voorzitter VDZ Hogerop: “De oorspronkelijke doelstelling van het concept is om elk jaar een nieuw goed doel te bepalen. VDZ staat een bijzondere periode te wachten, de club bestaat 26 augustus 2026 100 jaar. De drie hoofdsponsors hebben in dat kader besloten op weg naar het jubileum en in het seizoen dat de club daadwerkelijk 100 jaar bestaat (2026-2027) de ruimte voor twee jaar aan Vriendenfonds Rijnstate en Stadsblokkenwerf Arnhem beschikbaar te stellen.”

Rijnstate Vriendenfonds
Jolande van der Kemp van Rijnstate Vriendenfonds is bijzonder blij met het gebaar van Willemsen Makelaars, PLUS Alteveer en Rubberrol. “Wij zijn VDZ en de sponsoren enorm dankbaar voor de prachtige vermelding van het Rijnstate Vriendenfonds op de shirts van VDZ. Een betekenisvolle vermelding voor ons als hét goede doel van Rijnstate, die de lokale verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid van VDZ en haar sponsoren symboliseert. Net als bij VDZ, is Rijnstate er voor iedereen in onze regio; van jong tot oud. Naast de beste medische zorg staan bij Rijnstate ook positieve gezondheid, beweging, en vitaliteit voor onze patiënten hoog in het vaandel. We zijn blij dat wij als goed doel op deze manier het 100-jarig bestaan van VDZ mogen meevieren en zijn dan ook uiterst trots op deze waardevolle verbintenis voor de komende twee jaar met onze sportieve buren!”

Stadsblokkenwerf Arnhem
Ronald Brakenhoff, voorzitter Stadsblokkenwerf Arnhem, is eveneens blij met de geboden sponsorruimte aan dit typische lokale goede doel dat een stuk historie in Arnhem vertegenwoordigt: “De Stadsblokkenwerf is 10 jaar geleden opgericht door een enthousiaste groep vrijwilligers, die met steun van Arnhemse bedrijven en instellingen een historische scheepswerf hebben ontwikkeld. Een bijzonder project op een unieke lokatie, gerealiseerd zonder subsidie. In de loop van de jaren hebben tentallen vrijwilligers hun hart verpand aan de Stadsblokkenwerf. De waardering in Arnhem is groot, jongeren die in het reguliere onderwijs waren gestrand, hebben vakkennis en arbeidsritme opgedaan.”
Over Rijnstate Vriendenfonds
Het Rijnstate Vriendenfonds maakt samen met donateurs, giftgevers, sponsoren en bedrijfsvrienden waardevolle projecten en betekenisvolle voorzieningen mogelijk voor de patiënten van Rijnstate. Daarnaast helpt het Vriendenfonds belangrijk wetenschappelijk onderzoek binnen Rijnstate mogelijk te maken. Dit zijn voorzieningen en onderzoeken die niet betaald kunnen worden vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten, maar die een – vaak stressvol – verblijf in het ziekenhuis een stuk aangenamer maken en de zorg aan onze patiënten nog verder verbetert. Zoals bijvoorbeeld een fijn buitenspeelterras voor de zieke kinderen die in Rijnstate opgenomen zijn, hoofdhuidkoelers voor de oncologische patiënten om tijdens een intensieve chemobehandeling de kans op haarverlies te verminderen, rugzakjes met informatie en steun voor kinderen van wie een ouder plotseling getroffen is door kanker. En nog vele andere waardevolle voorzieningen.
Over Stadsblokkenwerf Arnhem
De Stadsblokkenwerf ligt aan de Nederrijn, tegenover de Arnhemse binnenstad op een deel van de fundamenten van de eens zo roemrijke ASM-scheepswerf. Met de historische scheepswerf in ontwikkeling, de werfloods en de monumentale werfkraan wordt de geschiedenis van de scheepvaart en de vroegere ASM-scheepswerf levend gehouden. Maar ook het pontje – de ASM1 – dat Rijnkade en de Stadsblokkenwerf met elkaar verbindt en het Werfpaviljoen, waar velen van het uitzicht op de Rijn genieten, zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de stad.