In de Arnhemse Bibliotheken: elf dagen voorleesactiviteiten

Voor de (taal)ontwikkeling van kinderen is voorlezen belangrijk – én leuk! De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari, met veel gratis activiteiten in de Bibliotheken van Arnhem.

Nationaal Voorleesontbijt

Er wordt traditiegetrouw afgetrapt met een Voorleesontbijt. Alle peuters en kleuters zijn woensdag 24 januari van harte welkom om te komen ontbijten en luisteren in de vestigingen van de Bibliotheek in Rozet, Kronenburg en Presikhaaf. De inloop is van 9.30-9.45 uur. Vanaf 9.45 uur wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Daarna staat het ontbijt klaar.

Lezing: De kracht & magie van taal en lezen voor je kind

Hoe maak je je kind van jongs af aan enthousiast voor verhalen en poëzie? Ouders en verzorgers kunnen woensdag 31 januari om 20.00 uur aanschuiven bij de bekende kinderboekenschrijvers en -ambassadeurs Hans en Monique Hagen in de Bibliotheek Presikhaaf.

Muzikale voorstelling ‘Ssst!De tijger slaapt’

Manuela Verbeek en Barbara Merlijn verzorgen een muzikale interactieve voorstelling voor peuters en kleuters. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek van het jaar. De voorstelling is te bewonderen op vrijdag 26 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Kronenburg, woensdag 31 januari om 11.30 uur in de Bibliotheek Presikhaaf en vrijdag 2 februari om 11.00 uur in de Bibliotheek Rozet.

Verteltheater

Verteller Rutger Smabers komt de leukste verhalen vertellen voor peuters en kleuters. Peuters en kleuters kunnen aanschuiven op zaterdag 27 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Rozet, woensdag 31 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Presikhaaf en om 15.30 uur in de Bibliotheek Kronenburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Aanmelden

De toegang is overal gratis. Bekijk het volledige programma op de website van de bibliotheek, daar staan ook de aanmeldingsformulieren.

Reacties