Inleidend verzoek referendum Stadsblokken-Meinerswijk gehonoreerd

De gemeenteraad heeft maandagavond het inleidend verzoek van een referendum over Stadsblokken-Meinerswijk gehonoreerd.

Dat betekent dat zij de komende zes weken de tijd hebben om 3.000 handtekeningen te verzamelen. Indien dat aantal gehaald wordt, komt er definitief een referendum.

De gemeente Arnhem maakt het de initiatiefnemers niet gemakkelijk. De 3.000 handtekeningen kunnen slechts op twee locaties gezet worden: in het stadhuis en bij Loket Zuid.

De referendumverordening van de gemeente biedt de mogelijkheid om meer locaties aan te wijzen waar handtekeningen kunnen worden ingezameld, maar de gemeente is niet van plan daar gebruik van te maken.

Ook de mogelijkheid om een ondersteuningsverklaring digitaal, via DigiD, in te leveren is niet mogelijk. De gemeente gaat deze mogelijkheid pas in het najaar implementeren. Dat is te laat voor het referendum.

De initiatiefnemers van het referendum hebben er echter alle vertrouwen in dat zij ondanks deze hindernissen voldoende steunbetuigingen binnenkrijgen.

Voor het inleidende verzoek tot een referendum waren 750 handtekeningen nodig. In iets meer dan een week tijd werden er in totaal meer dan 1.700 verzameld.

De fractie van Arnhem Centraal diende een motie in om, mocht er een referendum komen, dit te evalueren. Deze motie werd door de gehele gemeenteraad, met uitzondering van de SP-fractie gesteund.

De VVD, tegenstander van het referendum, onthield zich van stemming.

Reacties

Geef een reactie on "Inleidend verzoek referendum Stadsblokken-Meinerswijk gehonoreerd"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*