Jeugdwielerronde Ome Joop’s Tour beleeft 67e editie

Maandag 24 juli om 12.00 uur lost wethouder Gerrie Elfrink bij het stadhuis van Arnhem het startschot voor de 67e editie van Ome Joop’s Tour, de jaarlijkse wielerjeugdronde door Nederland voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het vaandel overgenomen. Met een leger van circa 80 vrijwilligers bezorgt hij deze zomer 156 kinderen gedurende tien dagen een onvergetelijke vakantie.

Zaterdag 15 juli jl. heeft bij Mantel.com (foto) op de Overmaat de fietskeuring plaats gevonden van 156 fietsen, toebehorend aan de deelnemers van deze 67e editie. De fietskeuring is bijzonder succesvol verlopen, want slecht drie fietsen behoefden een kleine reparatie, twee fietsen werden afgekeurd, maar vanuit Ome Joop’s Tour kon de dag uiteindelijk gewoon worden afgesloten met 156 blije kindergezichten. Trappelend vol verwachting.

Routeschema Ome Joop’s Tour 2017

De editie van 2017 brengt de kinderen dit keer via Nijmegen in delen van Limburg en Noord-Brabant, terwijl een etappe naar Wunderland Kalkar voor een internationaal tintje zorgt. Het volledige routeschema van Ome Joop’s Tour 2017 is:

  • Maandag 24 juli: Arnhem – Nijmegen, startschot 12.00 uur Stadhuis Arnhem
  • Dinsdag 25 juli: Nijmegen – Venray
  • Woensdag 26 juli: Venray – Roggel, bezoek aan Toverland
  • Donderdag 27 juli: Roggel – Roermond
  • Vrijdag 28 juli: Roermond – Budel
  • Zaterdag 29 juli: Budel – Loon op Zand
  • Zondag 30 juli: Rustdag in De Efteling
  • Maandag 31 juli: Loon op Zand – St. Anthonis
  • Dinsdag 1 augustus: St. Anthonis – Kalkar
  • Woensdag 2 augustus: Kalkar – Arnhem, finish 16.00 uur Valkenhuizen Arnhem

Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour. Er zijn onderweg wel wedstrijdjes, bijvoorbeeld sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten, waarmee punten en uiteindelijk prijzen kunnen worden verdiend. Ome Joop’s Tour maakt bij het uitnodigingsbeleid voor de deelnemers geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins. Daarnaast wordt de nodige aandacht besteed aan alles wat met het bovenstaande – rechtstreeks of indirect – verband houdt. Discriminatie of alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn, is strikt uit den boze en aan deze regel wordt streng de hand gehouden.

Alle informatie over de ronde is te vinden op www.omejoopstour.nl.

(Disclaimer: Vincent Leenders verzorgt PR & Communicatie Ome Joop’s Tour)

Reacties