Liberation Route Arnhem Nijmegen wint de Gouden Reiger

De Liberation Route Arnhem Nijmegen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, Nationaal bevrijdingsmuseum 1944-1945, Airborne Museum ‘Hartenstein’ en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme heeft voor de film “Onvoltooid Verleden” een Gouden Reiger gewonnen in de categorie ‘Documentaire’.

Afgelopen maandag vond de uitreiking plaats van de Gouden Reigers tijdens het mediafestival “Keying into the Brain” in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De Gouden Reigers worden uitgereikt aan uitmuntende projecten op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en/of interactieve media. Alle ingezonden projecten zijn gemaakt in opdracht van bedrijfsleven, (semi)overheid of (non-profit) instellingen.

De documentaire “Onvoltooid Verleden” maakt een deel uit van de Liberation Route Arnhem Nijmegen waarin een duidelijke verwijzing is naar de luisterverhalen van het project, waarin middels persoonlijke verhalen duidelijk wordt dat de regio Arnhem Nijmegen in de laatste twee jaren van WOII een hoofdrol heeft gespeeld op het strijdtoneel.

Ook het compleet vernieuwde Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek viel in de prijzen voor de nieuwe ‘Airborne Experience’. De jury was vol lof over het innovatieve karakter van de beleving van de ‘Slag om Arnhem’. De prijs viel in de categorie ‘Ruimtelijke Media’ en de subcategorie ‘Educatie’. De museale ‘Airborne Experience (1944)’ heeft als communicatiedoel om de bezoekers op een zo direct mogelijke wijze te laten beleven hoe de slag om Arnhem is geweest.

De documentaire “Onvoltooid Verleden” is te bekijken in het Airborne Museum Hartenstein en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Liberation Route Arnhem Nijmegen wint de Gouden Reiger"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*