Luxor Live ziet recordbrekende groei

Het Arnhemse poppodium Luxor Live kijkt terug op een zeer succesvol 2017 met een recordaantal van 83.650 betalende bezoekers, wat in totaal een groei betekent van ruim 10 % ten opzichte van 2016.

Recordbrekende groei

Met een totaal van 83.650 betalende bezoekers mag Luxor Live het afgelopen jaar bijzonder geslaagd noemen met een groei van ruim 10% ten opzichte van 2016! Dit resultaat is vooral te danken aan de toename van 6.000 concertbezoekers, terwijl het aantal activiteiten ten opzichte van 2016 nagenoeg hetzelfde bleef en het aantal zakelijke activiteiten daalde. Ook het aantal uitverkochte shows was nog nooit zo hoog. De bezoekersaantallen van producties op externe locaties als Musis en op festivals zijn in deze cijfers niet meegenomen.

Groei door diversiteit

Met een grotere diversiteit in het programma wist Luxor Live meer nieuwe doelgroepen te bereiken dan ooit tevoren. Dankzij de uitverkochte shows van de uit Siberië afkomstige keelzangers Huun-Huur-Tu en de Nederlandstalige smartlappen avond Hollands Glorie, maar ook de Syrische bruiloftszanger Omar Souleyman en Hard4MS – een Hardcore/Hardstyle benefiet feest voor het Nationaal MS Fonds – wist Luxor Live veel nieuwe bezoekers vanuit het hele land naar het Arnhemse podium te trekken.

Ook de bovenzaal deed het goed dit jaar, met memorabele en eveneens uitverkochte shows van Courtney Marie Andrews, Quiet Hollers en Jim White.

Samenwerking Jacobiberg

In 2017 is Luxor Live een nauwe samenwerking met Popcentrum Jacobiberg aangegaan, dat na 40 jaar op de ‘berg’ een nieuwe start heeft gemaakt in een ruimere en meer moderne locatie op het parkachtige bedrijventerrein Arnhems Buiten. Deze bundeling van krachten manifesteert zich onder andere in de vorm van personeelsuitwisseling maar ook in het gezamenlijk organiseren van toekomstige evenementen op beide locaties. Op 20 januari organiseert de muzikale broedplaats een open dag, met daarbij een inkijkje in vele nieuwe ambitieuze plannen, zeven oefenruimtes en vijf leslokalen.

Samenwerking Musis

Ook vonden de eerste door Luxor Live en Musis samen georganiseerde producties in de nieuw gebouwde Parkzaal van Musis plaats, waaronder een uitverkochte show van Douwe Bob en het Dutch String Collective en een optreden van de Amerikaanse jazzzangeres Madeleine Peyroux en het Jazz Orchestra of the Orkestgebouw. De succesvolle samenwerking wordt in 2018 voortgezet met het uitverkochte concert van UB40 in de Parkzaal op 21 januari en een optreden van de wereldberoemde boogiewoogie-pianist en BBC-presentator Jools Holland op 2 maart in de verbouwde Muzenzaal van Musis.

Verwachtingen voor 2018

Met alweer een flink aantal uitverkochte shows op haar programma ziet Luxor Live 2018 met vertrouwen tegemoet. Voorlopige hoogtepunten zijn de terugkeer van de legendarische techno DJ Dave Clarke op zaterdag 27 januari, het vijf dagen durende carnavalsfeest van de Arnhemse carnavalsvereniging On-Ganse dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt in Luxor Live en op zaterdag 19 mei de derde editie van de door de Arnhemse band Donnerwetter gecureerde festival Donnerwetter Day.

 

Foto: The Etta James Experience in 2015 @ Luxor Live

Reacties