Marco Borsato, Erica Terpstra en Pauline Krikke verzorgen aftrap Nationale Sportweek in Arnhem

Zaterdag 17 april wordt op de markt in Arnhem het startschot gegeven voor het begin van de Nationale Sportweek. De officiele opening wordt gedaan door Marco Borsato, scheidend NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en burgemeester Pauline Krikke. Arnhem heeft hiermee een primeur, want het is de eerste keer dat de opening binnen onze stadsgrenzen plaatsvindt. Op de markt is plaats voor circa 10.000 mensen Arnhem is voor even de ‘Sporthoofdstad van Nederland’. De zevende editie van de Arnhemse Sportweek begint op 16 april en duurt tot en met 22 april, de Nationale Sportweek duurt tot en met 24 april.

In het kader van de opening is de markt omgetoverd tot een sportarena met een mix van sport en entertainment. De presentatie is in handen van Wilco van Schaik, terwijl Klokhuis-presentator Bart Meijer verslag zal doen van de diverse sportactiviteiten.

Een greep uit het totale aanbod:

~ een demo van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam en het Nederlands elektrisch rolstoelhockeyteam;
~ Vitessehoek;
~ KNVB-straatvoetbal met Soufiane Touzani die zijn voetbalkunsten showt (zie filmpje);
~ een KNKF-vechtsporthoek met Kickboxing Arnhem, Aikio St. Arnhem, BVAZ, Cardao de Ouro, Budosport Arnhem en Sportschool Kreijtz;
~ een klimtoren van Mountain Network;
~ een handbalhoek met AAC 1899, ESCA, Schuytgraaf-Swift en UDI 1896;
~ turnhoek met AAC 1899 en ACGV;
~ basketbal met de Arnhem Aces en de Arnhemia Eagles.

Het sportieve gedeelte wordt verder omlijst met optredens van Flinke Namen en DJ Lucien Foort. Tijdens de Grande Opening zal bovendien het Nationale Sportlied ten gehore worden gebracht. De festiviteiten beginnen om 12.00 uur, met de officiele opening om 14.30 uur. De manifestatie eindigt om 18.00 uur.

Nationale Sport Week
De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en daarmee iedereen het plezier en belang van sporten en beleven laat zien. De hele week zetten sportverenigingen, -clubs en -bonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren demonstraties, clinics en toernooien. In deze week kan iedereen, jong én oud, kennis maken met diverse (nieuwe) sporten. De Nationale Sport Week wordt geïnitieerd door Stichting Nationale Sport Platform.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Marco Borsato, Erica Terpstra en Pauline Krikke verzorgen aftrap Nationale Sportweek in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*