Museum Arnhem op locatie: de makers van Arnhem

© Zefanja Hoogers

Op het Audrey Hepburnplein onder de Eusebiuskerk – het voormalige Kerkplein, presenteert Museum Arnhem t/m 9 juni de tentoonstelling Makers van Arnhem van fotograaf Negin Zendegani. Tijdens de tijdelijke sluiting organiseert het museum exposities en activiteiten in de stad.

De Makers van Arnhem

Fotograaf Negin Zendegani deed onderzoek naar de verscheidenheid aan Arnhemse makers en bracht er 21 in beeld. De portretten van kunstenaars, ontwerpers, ondernemers en sporters zijn een maand lang te bewonderen op het Audrey Hepburnplein in Arnhem.

Het idee achter de fotografieopdracht is dat op artistieke wijze ontwikkelingen en urgenties in beeld worden gebracht. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Arnhem barst van het talent. Van kunst tot technologie, van ambacht tot innovatie, van solistisch tot co-creatie. Al deze makers zijn van groot belang voor een vitale stad. Zij brengen bijzondere dingen tot stand en sommigen zijn zeer succesvol in binnen- en buitenland.”

Negin Zendegani

Negin Zendegani studeerde (Iran, 1967) vrije kunst aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze werkt als portret- en documentairefotograaf. Voor dit project heeft Negin de Makers van Arnhem om een object of attribuut gevraagd waarmee ze zich verbonden voelen.

De makers in een AR+T app

In beeld gebracht zijn: Richard Kofi, Katja Gruijters, Nazmiye Oral, Klaas Kuiken, Steven Visser & Vera Meijwaard, Tayna da Silva, Peter Groot, Erik Roelevink & Bram Peters, Kevin van Braak, Mascha Halberstad, Roos Meerman & Tom Kortbeek, Klaas Arie Westland, LAVALU, Wim van der Aar, Arnhemse Meisjes, Mars Holwerda, David Paulus, Veronique Efomi, Susanne Khalil Yusef, Jesse Laport & Tim Lenders, Bertan Aslan.

Wie zijn deze mensen, wat doen ze en waar werken ze aan? Via de app AR+T  stellen de makers zich voor. Download de app AR+T (Augmented Reality Tour), scan de foto’s op het plein en ontdek meer over de makers!

Museum Arnhem op locatie

Tijdens de tijdelijke sluiting organiseert het museum exposities en activiteiten in de stad. Ook sluit het museum aan bij festivals zoals Ruimtekoers en Hoogte80. In De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem, is actuele kunst en ontwerp te zien. Belangrijke kunstwerken, die zelden worden uitgeleend, zijn nu te zien in andere musea waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam.

Reacties