Op tournee door de stad: plantjesmarkten

Graaf Ottoplein 2016 © Zefanja

Op de zaterdag voor Moederdag organiseren traditioneel wijkorganisaties plantjesmarkten, o.a. om bewoners te stimuleren hun tuin, boomspiegel, balkon of gevel te vergroenen.  Hoewel de oproepen altijd voor buurtbewoners bedoeld zijn, kun je zaterdag wellicht zomaar op tournee door de stad om met veel groen de zomer te starten.

Malburgen

Zaterdag 11 mei wordt er in een deel van Malburgen Oost-Noord weer een Tuinklus & Opschoondag georganiseerd vanuit diverse organisaties, waaronder de Wijkbeheergroep Oost-Noord. Ook dit jaar wordt er samen met de Tuinklus & Opschoondag weer een gezellige plantjesmarkt georganiseerd. Iedereen is hier welkom. Er zal tevens een informatiestand zijn van de werkgroep Arnhem Klimaatbestendig. U kan hier met al uw vragen terecht over zo klimaatbestendig leven. De plantjesmarkt begint op zaterdag 11 mei om 10:00 uur bij MFC Malburcht.

Spijkerkwartier

Zaterdag 11 mei is het weer zover. Talloze kleurrijke planten van staand tot hangend, allen prachtig bloeiend, proberen weer een plekje in de wijk te vinden. Aan u de uitnodiging om ze te kopen, te planten en daarmee de wijk een nog mooier aanzien te geven. Komt en laat uw groene vingers jeuken. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan wijkinitiatieven. En daarvan zijn er gelukkig velen.

Vanaf 15.30 tot 18.00 uur wordt deze jubileumeditie afgesloten met een muzikaal optreden van de gitaar en R&R groep FATE. Toegang gratis Buurtcentrum De Lommerd.

Klarendal

De winter is voorbij en de lente-kriebels zijn daarvoor in de plaats gekomen. We gaan weer aan de slag met onze groene vingers, tuin, balkon en plantenbak opvrolijken met kleurrijke planten.

Traditioneel de zaterdag voor Moederdag, zal ook dit jaar zal de plantjesmarkt plaatsvinden bij de Klarendalse Molen.

Locatie : Klarendalse Molen. Tijd: van 10.00-14.00 uur. OP=OP

Sonsbeekkwartier

Op het Graaf Ottoplein worden bewoners van Sint Marten en Sonsbeekkwartier gestimuleerd boomspiegels te adopteren en regentonnen aan te schaffen

Geitenkamp

In alternatief buurthuis De Beijer, tegeltje er uit/plantje er in:

 

 

Reacties