Organisator ‘Oktoberfest’ Arnhem overweegt schadeclaim

ARNHEM – Organisator Dennis Poland van het geplande ‘Oktoberfest’ in Arnhem overweegt om bij de gemeente Arnhem een schadeclaim in te dienen omdat hij vorig jaar voor dat evenement geen vergunning kreeg.

Het meerdaagse feest had vorig jaar november op de Stadsblokken moeten plaatsvinden. De gemeente Arnhem weigerde echter de aangevraagde vergunning voor het feest omdat de veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden.

Naast Arnhem zijn de geplande ‘Oktoberfeste’ in Groningen en Den Haag ook niet doorgegaan. Voor de gemeente Groningen was de aanleiding dat mensen die in 2015 kaartjes hadden voor een afgelast ‘Oktoberfest’ in Alkmaar nog steeds hun geld niet hebben terug gekregen.

Poland en zijn advocaat hebben onlangs een hoorzitting bijgewoond op het Arnhemse Stadskantoor in verband met een ingediend bezwaarschrift tegen de weigering om een vergunning te verlenen. Tijdens de hoorzitting zijn de ingediende bezwaren nader toegelicht aan een onafhankelijke adviescommissie.

Na de hoorzitting bleek uit de woorden van Poland en zijn advocaat dat de situatie in Alkmaar ook voor de gemeente Arnhem een rol heeft gespeeld om de vergunning te weigeren.

Na Alkmaar is er ook voor de Arnhemse kopers van kaartjes voor het feest nog lang geen zicht op een terugbetaling. Poland wil wel terugbetalen, liet hij aan Omroep Gelderland weten, maar eerst nadat hij zijn gelijk heeft gehaald.

Mocht het bezwaarschrift van Poland door het college van burgemeester en wethouders ongegrond worden verklaard, dan wordt er beroep ingesteld bij de bestuursrechter. Als Poland van de gemeente wel gelijk krijgt, dan wordt meteen de indiening van een schadeclaim overwogen.

Zolang dat deze procedures nog lopen krijgen de gedupeerden hun geld voorlopig nog niet terug en kan het dus nog lang gaan duren voordat daar enig zicht op gaat ontstaan.

Bron: Omroep Gelderland

Lees hier ook de eerdere berichtgeving op Arnhem Direct:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/na-arnhem-ook-problemen-met-vergunning-oktoberfest-in-groningen-en-den-haag/

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Organisator ‘Oktoberfest’ Arnhem overweegt schadeclaim"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*