Overeenkomsten ecowijk ‘De Kiem’ ondertekend

Ecowijk De Kiem wordt gerealiseerd door bouwspecialisten en bewoners en is een initiatief van vereniging DNA in de bouw. Zij werken op alle vlakken van duurzaamheid samen.

ARNHEM – Afgelopen vrijdag ondertekenden Carl-Peter Goossen, voorzitter van DNA in de bouw, en wethouder Gerrie Elfrink overeenkomsten met vijf verschillende partijen voor de ontwikkeling van 61 duurzame woningen.

De woningen worden gebouwd in ecowijk de Kiem, dat onderdeel is van de duurzame buurt ‘Locatie 3.0’ in Schuytgraaf. DNA in de bouw is een kennisnetwerk duurzame gebiedsontwikkeling.

De ontwikkeling van een buurt als de Kiem past zeer goed in de ambities van Arnhem. Met het programma Energy Made in Arnhem zet de stad onder andere in op een duurzame leefomgeving.

Wethouder Gerrie Elfrink: “Ik ben erg blij dat met het tekenen van de overeenkomsten deze bijzondere en duurzame woningen gebouwd kunnen worden. Dat dit gelukt is, is te danken aan de vasthoudendheid, overtuiging en inspiratie van de initiatiefnemers. Ik vind het daarnaast ontzettend bemoedigend dat er zo veel belangstelling is voor deze huizen.”

Samen met toekomstige bewoners
Ecowijk De Kiem wordt gerealiseerd door bouwspecialisten en bewoners en is een initiatief van vereniging DNA in de bouw. Zij werken op alle vlakken van duurzaamheid samen.

Niet alleen het huis, maar ook de buitenruimte wordt gezamenlijk vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, speelplaatsen, buurt(moes)tuin, parkeren, waterfilters, buurtbatterijen en bankjes.

DNA gebruikt hiervoor speciale creatieve werkvormen en vertaalt dit naar een gemeenschappelijke visie en ontwerp.

Locatie 3.0
De Kiem is onderdeel van ‘Locatie 3.0’ en ligt in het noorden van Schuytgraaf. Het is een mooie plek, tegen een stukje populierenbos en een watergang waar veel vogels, eenden, ganzen, blauwe reigers en futen zitten. Het totale aanbod van woningen in Locatie 3.0 is te zien op www.locatie3punt0.nl.

Bron:Persbericht DeJong&Verder bv / Gemeente Arnhem

Lees ook het artikel over de start van de verkoop op 22 april:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/verkoop-woningen-ecowijk-de-kiem-start-zaterdag-22-april/

Reacties

Geef een reactie on "Overeenkomsten ecowijk ‘De Kiem’ ondertekend"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*