Piet Velthuizen houdt Vitesse overeind tegen Sparta: 2-0

Vitesse heeft vanavond in een halfvolle Gelredome (ca. 15.000 toeschouwers) een nuttige, maar moeizame overwinning behaald tegen Sparta. Doelman Piet Velthuizen die wederom terecht tot Man of the Match werd verkozen, hield zijn doel schoon met enkele cruciale reddingen op het moment dat Sparta nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker.

De thuisploeg kwam stroef uit de startblokken, maar kwam na een kwartier wat beter in de wedstrijd. De 1-0 van Lasse Nilsson in de 28e minuut, na een goede actie van Calvin Jong-A-Pin, was ook zo’n beetje het eerste schot op goal, maar wel verdiend. Vlak voor rust moest Velthuizen met een katachtige reactie de bal nog uit zijn doel ranselen, maar de ruststand was wel OK.

Kort na de thee kreeg Nilsson een niet te missen kans alleen voor keeper Zeliga, maar hij schoot hopeloos over. Sparta bleef zo hoop houden op een gelijkmaker en Vitesse moest steeds vaker terug. Velthuizen was en bleef echter onpasseerbaar bij de diverse Rotterdamse pogingen en kreeg een keer hulp van de paal. Aan de andere kant kreeg Nilsson nog twee keer een grote kans, maar ze waren niet aan de Zweed besteed. Hoe het wel moet, liet debutant-invaller Wiljan Pluim kort voor tijd zien, toen hij na een pass van een andere invaller, Delibor Stavonic, de verlossende 2-0 binnentikte. Een zwaarbevochten, maar belangrijke zege.