Popcentrum Jacobiberg: open dag op Arnhems Buiten

DJ Studio de Berg zorgt voor muzikale omlijsting
Zaterdag 2 februari opent Popcentrum Jacobiberg voor de tweede keer haar deuren op Arnhems Buiten. Tijdens de open dag is het mogelijk om je te oriënteren met gratis proeflessen en workshops van de popschool, is er livemuziek en een hele berg aan overige activiteiten.

Van Thomas à Kempislaan naar Arnhems Buiten

Popcentrum Jacobiberg is sinds 1951 dé plek waar muziekliefhebbers, ervaren en onervaren muzikanten, terecht kunnen om te leren, luisteren, beleven, ontmoeten en ontwikkelen. In 2017 verhuisde Popcentrum Jacobiberg van de Thomas à Kempislaan naar haar nieuwe locatie. Ondertussen krioelt het op Arnhems Buiten van de creatieve talenten.  Er zijn inmiddels meer dan honderd “residents”. Daaronder zijn er 54 bands die er een oefenruimte huren, maar ook producers, DJ’s, theatermakers, kunstenaars en opnamestudio’s hebben hun plek gevonden in de meer dan 40 ruimtes die “De Berg” inmiddels in gebruik heeft.

Proeflessen en workshops

Tijdens de Open Dag van Popcentrum Jacobiberg is het mogelijk om proeflessen te volgen van zang-, drum-, DJ-, viool-, piano-, gitaar- en basdocenten. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan workshops als ‘Play like Ed Sheeran’, ‘ACDC Riffs & Fills’, ‘Funk’ en de producer workshop ‘Van idee naar CD’.

Oefenruimteconcerten

Vijftien in Popcentrum Jacobiberg gehuisveste bands en artiesten presenteren zichzelf tijdens de oefenruimteconcerten, waaronder Enge Buren, Rocco Ostermann en Wout Kemkens (Donnerwetter). DJ-school De Berg zorgt voor verdere muzikale omlijsting.
Een platenbeurs, glow in the dark pingpong toernooi, Guitar Hero battles, een ballenbak en nog veel meer randprogramma complementeert het programma van de Open Dag van Popcentrum Jacobiberg. Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 2 februari van 12:00 tot 16:00 uur gratis de Open Dag van Popcentrum Jacobiberg bezoeken op de locatie Arnhems Buiten, Utrechtseweg 310 gebouw H02.

Reacties