Portaal bouwt betaalbare appartementen in Schuytgraaf

ARNHEM – Gisteren tekenden woningcorporatie Portaal en de gemeente Arnhem een koopovereenkomst voor een kavel in veld 13 in Schuytgraaf. Kavel 13 ligt tussen de Rivers International School Arnhem en het spoor Arnhem-Nijmegen, tegenover winkelcentrum Schuytgraaf. De aangekochte locatie is bedoeld voor de bouw van een appartementengebouw bouwen in de sociale huur sector.

Portaal speelt met de voorgenomen bouw in op een behoefte aan appartementen met een lift die geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens. Portaal wil graag meer van dergelijke woningen in haar bezit opnemen:

“Wij richten ons volledig op het aanbieden van duurzame en betaalbare woningen”, zo laat Johan Noppe, manager volkshuisvesting van Portaal in Arnhem weten. “Deze locatie in Schuytgraaf is een ideale locatie voor nieuwe sociale huurappartementen. Het is op loopafstand van zowel het station als het winkelcentrum, ideaal voor zowel ouderen als jongeren.”

Wethouder Gerrie Elfrink is verheugd over deze invulling van kavel 13. Hij is als wethouder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Schuytgraaf: “Wij streven in de Arnhemse wijken naar een divers woningaanbod, met koopwoningen, vrije sector huurwoningen, maar zeker ook sociale huur. Ik ben blij dat Portaal meebouwt aan de ontwikkeling van Schuytgraaf.”

Portaal is van plan om 55 driekamer appartementen te realiseren. De plannen hiervoor worden nu verder uitgewerkt gericht op een start van de bouw in 2018 en oplevering in 2019.

Portaal bezit op dit moment ruim 100 woningen in de wijk Schuytgraaf. In mei van dit jaar leverde Portaal, samen met Vivare en Volkshuisvesting, 64 sociale huurappartementen op boven het nieuwe winkelcentrum Schuytgraaf.

Bron: Nieuwsbericht Portaal

Reacties