Schuytgraaf zichtbaar volop in ontwikkeling

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – De wijk Schuytgraaf is momenteel volop in ontwikkeling en dat is nu ook goed te merken. Zo is bijvoorbeeld de Marasingel, waaraan het tijdelijke en het nieuwe winkelcentrum zijn gelegen, tot en met vandaag afgesloten voor doorgaand verkeer. Bussen worden door een verkeersregelaar wel doorgelaten.

Foto: Harry Gerritsen

Ten behoeve van de bereikbaarheid van het nieuwe winkelcentrum worden de bushaltes ter hoogte van het huidige, tijdelijke winkelcentrum verplaatst naar een plek ter hoogte van het nieuwe winkelcentrum. Die nieuwe bushaltes worden momenteel ingericht en alvast voorzien van de wachthokjes die bij de huidige bushaltes staan. Die zullen dus ruim een maand zonder wachthokje in gebruik blijven.

Opening winkelcentrum Schutgraaf op woensdag 10 mei

De nieuw bushaltes zullen op woensdag 10 mei in gebruik worden genomen. Op diezelfde dag wordt het nieuwe winkelcentrum door wethouder Gerrie Elfrink geopend. De bouwwerkzaamheden gaan gestaag door en in de tussentijd kunnen de winkelruimtes al worden ingericht.

Foto: Harry Gerritsen

Na de verplaatsing van de HEMA en Albert Heijn naar het nieuwe winkelcentrum zal alle verharding in het gebied rond het huidige winkelcentrum worden verwijderd. Om die reden kunnen de standplaatsen van Snackpoint en de visboer niet gehandhaafd blijven.

Foto: Harry Gerritsen

Rivers International School Arnhem

Eén van de laatste ontwikkelingen in Schuytgraaf is de opening van Rivers International School Arnhem. Die opening werd vorige week maandag verricht door gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland.

Het schoolgebouw is geschikt voor 400 leerlingen in het basis- en het middelbaar onderwijs. De locatie naast station Arnhem Zuid maakt de school extra aantrekkelijk. Eerder was de Arnhem International School ondergebracht in het Lorentz Lyceum aan de Groningensingel.

Foto: Harry Gerritsen

Michiel Scheffer: “Gelderland heeft veel internationale en kennisintensieve bedrijven. En wij doen ons best om méér van deze bedrijven naar Gelderland te halen. De internationale school maakt Gelderland aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemers.”

De school is gericht op de kinderen van 4.000 internationale kenniswerkers bij 1.200 buitenlandse bedrijven die in Gelderland zijn gevestigd. De Arnhem International School bestaat al 25 jaar en is één van de elf internationale scholen in Nederland en samen met de internationale school Twente de enigen in Oost- Nederland.

Michiel Scheffer: “De internationale school staat in Arnhem, maar is belangrijk voor heel Gelderland. Vandaar dat ook de andere gemeenten bijbetalen. Samen investeren we in de economie van de toekomst. Ik weet zeker dat de school heel snel volstroomt.”

Over het markante gebouw is door het architectenbureau goed nagedacht. Lees er meer over op hun website.

Bronnen: Gemeente Arnhem / Provincie Gelderland

Reacties

Geef een reactie on "Schuytgraaf zichtbaar volop in ontwikkeling"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*