Speelgoedwinkel zonder kassa: opening derde locatie Speelstoet

Speelstoet is een initiatief speciaal voor gezinnen die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. Het is een speelgoedwinkel zonder kassa. Kinderen kunnen er drie keer per jaar onder begeleiding van medewerkers van Siza (tweedehands) speelgoed uitzoeken.

Speelstoet en Siza openen nieuwe locatie Speelstoet in Arnhem-Zuid

Op 26 januari a.s. opent wethouder Gerrie Elfrink de nieuwe locatie van Speelstoet aan Zeelandsingel 40 in Arnhem. De nieuwe locatie is de derde werklocatie van Speelstoet waar cliënten van Siza onder begeleiding speelgoed inzamelen, sorteren, schoonmaken en klaarmaken voor uitgifte. Tevens is er een magazijn en een showroom waar kinderen speelgoed kunnen uitzoeken.

Over Speelstoet en Siza

Al vanaf de oprichting van Speelstoet is er een hechte samenwerking met Siza. Door hun werk leren de cliëntmedewerkers werknemersvaardigheden zoals: hoe ga ik om met collega’s en aan welke afspraken moet ik mij houden. Ook ontwikkelen ze een dagritme. “Iedereen kan iets doen,” vertelt Ellen Schols, begeleider Speelstoet Arnhem-Zuid en Velp. “Als je van puzzelen houdt, puzzel je om te kijken of deze nog compleet is. Heb je bijvoorbeeld één
armfunctie, dan passen we de werkzaamheden aan naar jouw mogelijkheden.” Op de locatie in Arnhem Zuid werken ongeveer 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden bijgestaan door begeleiders en vrijwilligers van Siza.

De opening

26 januari wordt de nieuwe vestiging in Arnhem Zuid geopend door wethouder Gerrie Elfrink. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen.

Programma
• 09.30 uur: Inloop met koffie en thee
• 10.00 uur: Welkomstwoord bestuur
• 10.15 uur: Opening wethouder Gerrie Elfrink
‚Ä¢ 10.30 uur: Kijkje in de keuken: cliëntmedewerkers vertellen
• 11.30 uur: Einde

Adres Rijnbrink, Zeelandsingel 40, Arnhem
Graag gebruik maken van de ingang links en volg de pijlen.

Speelstoet dankt Team Leefomgeving De Laar & Elden van gemeente Arnhem, waardoor de nieuwe locatie geopend kan worden. Bekijk de Speelstoet op Facebook of website.

Reacties