Start verkoop eerste appartementen in oude ING

Het oude GIRO kantoor, of Postbank, of ING pand aan de Velperweg zit al enige tijd in transformatie. Er zijn tijdens de sloopwerkzaamheden wat vertragingen opgelopen, maar nu is de projectontwikkelaar zo ver de eerste 78 appartementen in de verkoop te kunnen zetten: Highpark.nl is in de lucht.

Borghese en High Park

Ontwikkelaar Borghese Real Estate maakt de toekomstplannen voor het gebouw. Op hun website kondigen ze het aan als een project ‘aan de rand van Klarendal’ en de Gelderlander (de ontmanteling bleek meer te vragen) noemt zelfs begin 2018 dat Klarendal er uiteindelijk 540 (huur) appartementen bij krijgt. In werkelijkheid ligt het gebied officieel in ‘Velperweg e.o.‘ met een eigen wijkprogramma met ambities en doelen in de wijk. Geen Klarendal, dus.

Maar omdat het zo’n gezichtsbepalend gebouw is, quote wijkkrant Klarendal eerder Borghese: “Wij zijn ervan overtuigd dat door een gedeelte van het complex te slopen, het geheel te renoveren en nieuwe delen toe te voegen er een uniek, stoer en zeer duurzaam nieuwe locatie kan ontstaan. Op deze manier bouwen we niet alleen voort op de geschiedenis, zoals deze zich op deze plek heeft gevormd, maar laten we de nalatenschap van grote Nederlandse bedrijfsgebouwen niet voorgoed verdwijnen. Wij brengen met ons plan het gebouw naar de 21ste eeuw.”

Borghese bezoekt het bewonersoverleg van Klarendal regelmatig om de stad updates te geven. In april 2018 denken ze van het Oostgebouw een huurproject te maken, waarvan 23% ( 66 woningen) sociale huur waarover gesprekken werden gevoerd met beleggers. In januari 2019 vertellen ze dat noodgedwongen de gevelpanelen verwijderd zijn, wat niet de bedoeling was. Plannen worden aangepast en het gebouw krijgt een nieuwe look en feel. Ook is er horeca en retail gepland in ‘plint’ (architectonisch jargon voor een begane grond met economische bestemming) en kelder; er waren toen verkennende gesprekken gaande, misschien ook voor een maatschappelijke invulling.

Het park zou semi openbaar worden, formeel namelijk eigendom van toekomstige eigenaren. Het Westgebouw is vorige zomer al gesloopt, het terrein is bedoeld voor nieuwbouw van koopappartementen in  een hoger segment.

Voor zover transformatie al niet duurzaam is: het pand wordt gasloos ingericht en krijgt zonnepanelen.

Persbericht juni 2019

Het is zover; de verkoop van de appartementen in het project High Park, het voormalige ING kantoor aan de Velperweg in Arnhem, is gestart! Sinds afgelopen zaterdag is via de projectwebsite, highpark.nl de inschrijving geopend en is de verkoopdocumentatie te downloaden van dit bijzondere wooncomplex dat al sinds 1968 de skyline van Arnhem bepaalt. Het totale project bestaat uit een mix van in totaal 281 huur- en koopappartementen waarvan 78 appartementen op de bovenste 5 verdiepingen nu in verkoop zijn gegaan. De inschrijving loopt inmiddels storm!

Het hoogwaardige wooncomplex is ontworpen door architect Powerhouse Company. Projectarchitect Dirk Jan Schaap spreekt van een “bijzonder gebouw met genereuze ruimte, esthetische elegantie en een fantastische overmaat.” Dit ziet men onder andere terug in de hoge plafonds tot wel 4 meter. Daarnaast is men er in geslaagd om het gebouw te verduurzamen met gebruik van duurzame energie in de vorm van een WKO-installatie.

Met de start van de verkoop komt er een uniek project op de markt met een ongeëvenaard uitzicht. De verbouwing is inmiddels in volle gang en de oplevering zal eind 2020 plaatsvinden. Belangstellende kunnen zich aanstaande donderdag 27 juni uitgebreid laten informeren. Vanaf 17.00 tot 21.00 is er een vrije inloop op de bouwlocatie aan de Velperweg 47 te Arnhem. De inschrijving sluit aanstaande maandag om 12.00 uur. De week er op zullen de appartementen worden toegewezen aan de gelukkige kopers.

Quote Maikel Withaar, ontwikkelaar van Borghese: “Met de ontwikkeling krijgt dit deel van de stad een flinke opwaardering; naast unieke nieuwe appartementen wordt de omgeving een stuk groener en zorgen we voor een nieuwe voetgangersverbinding van de Velperweg naar Klarendal.” De verkoop van de appartementen is in handen van Strijbosch Thunnissen Makelaars en Zigt Makelaars & Hypotheekadvies uit Arnhem.

Artist impressions

Highpark

Daktuin penthouse

Centrale entree

 

 

Reacties