Steenstraat inzet van strijd

Bewoners en gemeente zijn het oneens over de herinrichting van de Steenstraat. De laatste vergadering is in een ruzieachtige sfeer verlopen. Toch willen beide partijen samen verder.
Tijdens die laatste vergadering kwam de gemeente met het voorstel de Steenstraat af te sluiten aan de zijde van het Velperplein. Het verkeer dat in de Steenstraat wil zijn, moet dan via de Van Muijlwijkstraat en de Bloemstraat. “Dat is voor ons totaal onacceptabel”, zegt voorzitter Roel Coppelmans van de Ondernemers Vereniging Steenstraat (OVS). ” Dan ontstaat voor de Martinuskerk een soort dode hoek in onze straat. Moet je je alleen al voorstellen hoe vrachtwagens moeten manoeuvreren die hier goederen komen brengen.”

Afsluiting van de Steenstraat was ingegeven door de wens het aantal auto’s op de straat te reduceren, zegt wethouder Cees Jansen (CDA). “We willen van de Steenstraat een winkelstraat maken waar voetgangers en fietsers zich vrijer kunnen bewegen. Maar dan moeten er wel auto’s af. Nu zitten we op 12.000 per etmaal, dat moet de helft worden.”

De gemeente heeft ook al voorgesteld de Steenstraat te ontlasten door op de parallelle Van Muijlwijkstraat tweerichtingsverkeer in te voeren. Maar dat willen de bewoners van de Van Muijlwijkstraat niet. Jansen: “Vroeg of laat moet er wel een besluit komen. En dat zal mogelijk niet iedereen naar de zin zijn.”

Coppelmans zegt zich er vooral aan te storen dat de gemeente met haar idee kwam op het moment dat bewoners en ondernemers, verenigd in de zogeheten Tafel van Tien, zelf al een plan geformuleerd hadden. Zij willen steentjes leggen in plaats van asfalt, twee krommingen in de weg maken en stoepen en straat vloeiend in elkaar laten overlopen. “De Hommelstraat, die ook meedoet in de Tafel van Tien, had de wens iets te doen aan het sluipverkeer via de Bloemstraat naar de Spijkerlaan”, zegt Coppelmans. “Daar zijn we als buurt uitgekomen. We hebben gegeven en genomen en ons plan gemaakt. Maar toen kwam de gemeente.”

Tafel van Tien en gemeente gaan binnenkort weer om tafel. De ambtenaar die namens de gemeente de vergaderingen leidde, heeft zich vanwege de ruzie teruggetrokken.

Bron: De Gelderlander
Foto: Luuk026

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Steenstraat inzet van strijd"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*