Teleurgesteld

Diep rampzalig is degene In wie geen chaos ooit ontstaat, die woord, gebaar en teken haat omdat zij zich tot duiding lenen, en die -ervaren, kil en triest- nooit aan een droom zichzelf verliest. Alexander Poesjkin

“Ik moet zeggen dat we best wel teleurgesteld zijn,” zei de man met het korte baardje, “ik hoop dat je dat begrijpt.”

Hij stond op de straat, voor de deur van het verblijf voor verdoolde jongeren. De knaap tegen wie hij het zei maakte een onrustige indruk. Hij stapte van zijn ene been op het andere, waarbij hij zichzelf voortdurend aan het krabben was. Zijn ogen stonden onrustig en zijn hoofd draaide steeds van de ene naar de andere kant. Het leek er sterk op dat hij de man met het korte baardje niet had begrepen.

De politie kwam, vier man sterk, om de jongen in bedwang te nemen en ketende hem met handboeien vast aan het hek van het verblijf. De jongen trok eraan, maar kwam niet los tot de ambulance kwam om hem naar wie-weet-waar te brengen.

De man met het korte baardje ging teleurgesteld weer naar binnen.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.