Terre des Hommes, stopt kinderuitbuiting: winkel verhuist

Terre des Hommes heeft 5 jaar met veel plezier een winkel in het winkelcentrum Presikhaaf gehad. Door renovatiewerkzaamheden kon de winkel niet in Presikhaaf blijven. Gelukkig is er een prima alternatief gevonden in een mooi pand aan de Hommelseweg 61-63. Begin maart opent Terre des Hommes daar haar nieuwe winkel.

Tweedehands goederen kopen en brengen

In de winkel van Terre des Hommes kunt u goede gebruikte artikelen kopen zoals kleding, serviesgoed, boeken, speelgoed, sieraden en vintage. Voor deze goederen zijn wij afhankelijk van uw inbreng.

Hebt u goederen, schoon en van goede kwaliteit dan nemen wij ze graag van u aan voor verkoop in de winkel. Ook op die manier draagt u bij aan het goede doel.

De winkel wordt volledig door vrijwilligers gerund. De opbrengst komt geheel ten goede aan hulpprojecten van Terre des Hommes in ontwikkelingslanden. www.terredeshommes.nl.

Welke projecten hebben wij tot nu toe gesteund.

Terre des Hommes haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Elke winkel van Terre des Hommes (40 in Nederland) steunt een project/ programma.‚Ä® Ieder jaar krijgen we vanuit de landelijke organisatie van Terre des Hommes een lijst van projecten/ programma’s waaruit gekozen kan worden. ‚Ä®Het eerste jaar koos de Terre des Hommes winkel Arnhem voor het project ‘Onderwijs voor kinderen van de vuilnisbelt in Cambodja’.‚Ä® De jaren daarna steunden we de volgende projecten:‚Ä® Filippijnen, Sweetie, Webcamseks met kinderen de wereld uit Cambodja, Women Crisis Centre, Preventie en bescherming slachtoffers (seksueel)misbruik.‚Ä® India: Bangalore, QWARIDS zet zich in voor kinderen die werken in de steengroeven en in de seksindustrie en geven hulp aan verslaafde kinderen in de stad Bangalore.

Voor het jaar 2016-2018 hebben wij als project Oost Afrika, Kinderarbeid: Beschermen van kinderen die werken in de goudmijnen of werken als huisslaafjes. Tevens steunen wij de aanpak van “ Loverboys “ in Nederland onder de naam Watch Nederland.

—–

photo: Sven Torfinn. Tanzania, Mwanza region. Kahama goldmines. Location: Mwabomba. Children at work, crushing stones, ore.

Reacties