The End of the Tour: film in het kader van literatuurfestival ‘Nieuwe Types’

Van 23 tot en met 25 juni vindt in Arnhem het litereatuurfestival ‘Nieuwe Types’ plaats.

In het kader van dit festival vertoont Focus Filmtheater donderdag 23 juni de film The End of the Tour.

Deze film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, gaat over Rolling Stone-journalist David Lipsky die schrijver David Foster Wallace vergezelt tijdens de promotietour van Infinite Jest, zijn beroemde roman.

Universitair docent Mathilde Roza geeft een korte introductie bij de film, waarin ze uitlegt waarom Foster Wallace zo’n opmerkelijke schrijver in de wereldliteratuur is. Roza doceert Amerikaanse literatuur en Noord-Amerika Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Vervolgens geeft schrijver en muzikant Marc van der Holst een minicollege ‘Hoe lees ik Infinite Jest?’. Marc is striptekenaar, muzikant en schrijver.

In The End of the Tour volgt journalist/schrijver David Lipsky namens het tijdschrift Rolling Stone de schrijver David Foster Wallace in de laatste dagen van zijn promotietour.

Deze vijfdaagse ontmoeting in een koud, besneeuwd Illinois vormt de basis voor een sublieme acteursfilm, waarin de twee hoofdpersonen elkaar voortdurend afstoten en aantrekken.

The End of the Tour wordt daardoor een uitermate fascinerend drama. De gesprekken tussen de twee mannen beginnen losjes, maar worden gaandeweg steeds intenser.

Dit levert, gecombineerd met het fenomenale acteerwerk van Segel en Eisenberg, een spannende dynamiek op die blijft intrigeren.

Het programma begint donderdag 23 juni in Focus om 19.00 uur.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "The End of the Tour: film in het kader van literatuurfestival ‘Nieuwe Types’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*