Toneelgroep Arnhem voorspelt zwoele zomeravonden

The relationship between man and woman. The concept of a love triangle. Human emotions - jealousy, betrayal, jealousy, love. Two beautiful girls and a guy on a black leather couch. ** Note: Shallow depth of field

In het Coehoorngebied, direct naast station Arnhem, speelt Toneelgroep Arnhem vanaf 9 juni haar jaarlijkse voorstelling. Een dakterras in de krochten van de stad is het decor voor de voorstelling Bij het kanaal naar links. Aansluitend brengt de toneelgroep in een zaal een bewerking van twee Carverstukken op het toneel: Fred en De Verbouwing.

Bij het kanaal naar links, geschreven door Alex van Warmerdam, is een boosaardig sprookje. Twee families zijn buren en leven op voet van oorlog met elkaar. Zij zijn nog de enige blanken in de wereld.

Wil de blanke soort voortbestaan en voor een nageslacht zorgen dan zullen zij met elkaar in contact moeten komen. Het publiek krijgt, in een tijd waarin het gegeven akelig actueel is, een wrange lachspiegel voorgehouden.

In De verbouwing komen relaties op scherp te staan in een huis dat nooit lijkt af te komen. In Fred dient zich een nieuwe bewoner aan wiens aanwezigheid alles op zijn kop zet. Niet met én niet zonder elkaar kunnen leven. Waar zouden we zijn zonder onze vijanden?

Het is het zesde jaar op rij dat het gezelschap op een bijzondere plek in de stad een theateravond verzorgt. Dit jaar biedt Toneelgroep Arnhem dus twee voorstellingen op één avond onder leiding van de regisseurs Jochem de Rooi uit Arnhem en Gerdi van den Elzen uit Nijmegen.

Het Coehoorn Centraal project is een centrale en succesvolle broedplaats voor kunstenaars en startups met steun van de gemeente Arnhem. Belangrijke verzamelpunt is sfeervolle café-restaurant Stella by Starlight. Hier is voor de voorstellingen een speciale theatermaaltijd te gebruiken.

Praktische informatie:
9, 10, 11, 16, 17 en 18 juni, Coehoornstraat 15 (achter hotel Haarhuis), aanvang 19.30 uur. Kaarten à 13,50 exclusief diner via www.toneelgroeparnhem.nl.

Foto: ‘Fred’ (Foto: Daan van der Linde)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Toneelgroep Arnhem voorspelt zwoele zomeravonden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*