Uitreiking Cultuurprijs Arnhem tijdens de 2e Arnhemse Uitnacht

Tessa de Boer en Joris Suk (MAISON the FAUX) ontvingen de Cultuurprijs Arnhem tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht in 2018. © Jip de Jonge
Op vrijdag 25 januari 2019 wordt bij aanvang van de 2e Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt. Wethouder Hans de Vroome zal in de Stadhuishal om 17.30 uur de prijs overhandigen aan een van de genomineerden: KunstLAB, Mensen Zeggen Dingen of Louise te Poele. De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit een andere discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten.

De genomineerden

KunstLAB is een artistiek initiatief met een focus op sociale innovatie. Met conceptuele projecten, goed bezochte events en een uitgebreid educatieprogramma inspireert en enthousiasmeert KunstLAB over de fascinerende mogelijkheden tussen kunst en wetenschap.

Mensen Zeggen Dingen concentreert zich op het gebied van het woord en is een platform voor poëzie en performance. Met shows, workshops, teksten en talentcoaching voorziet Mensen Zeggen Dingen woordkunstenaars van een podium door heel Nederland: komedie, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

Louise te Poele maakt klassieke stillevens met een twist; zij is een kunstenaar die met groot gevoel voor styling en lichtval de wereld van stillevens oprekt. Ze speelt een fantastisch spel met licht en met alle materialen die ze tegenkomt in haar studio. De bijna magisch realistische foto’s van Louise te Poele zijn vakmanschap 2.0.

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die (nog) geen structureel gefinancierde verbintenis heeft en die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages, Donnerwetter en MAISON the FAUX.

2e Arnhemse Uitnacht

Tijdens de 2e Arnhemse Uitnacht geniet het publiek gedurende de hele avond én nacht van diverse evenementen en programma’s verspreid over de binnenstad van Arnhem. Meer dan tweehonderd culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brengen kunst en cultuur in de openbare ruimte en in de cultuurhuizen. Op onverwachte plekken in horecazaken en bij winkeliers zijn er creatieve workshops te volgen. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Bekijk het programma op www.arnhemseuitnacht.nl.

——

De 2e Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De 2e Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen én Gemeente Arnhem, Ondernemersfonds Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Kempenaer Advocaten.

Reacties