Vitesse laat NAC op de valreep ontsnappen: 1-1

Vitesse heeft vanavond in de Gelredome vergeten zich definitief veilig te spelen. Het door blessures en schorsingen gehavende en sterk verjongde elftal verweerde zich manmoedig, stond lang met 1-0 voor, maar zag, zoals zo vaak dit seizoen, de voorsprong in de slotfase verloren gaan. De basiself van de thuisclub kende bij de aftrap de namen van Davy Pröpper, Giovanni Gravenbeek, Gino Felixdaal, terwijl Alexander Büttner de linksback-positie bezette en Paul Verhaegh stelling had genomen in het centrum. De gemiddelde leeftijd was 23 jaar.

De eerste helft kwam moeizaam op gang en beide ploegen leken een voorschot te hebben genomen op de partijtje zomeravondvoetbal. Na een half uur spelen kwam Vitesse toch op voorsprong. Een vloeiende aanval via verschillende schijven werd afgesloten met een voorzet van Giovanni Gravenbeek en kopbal van Pröpper, die door Jelle ten Rouwenaar wel/niet voor de doellijn werd gekeerd. In de daaropvolgende scrimmage gaf Santi Kolk het beslissende tikje: 1-0. NAC mocht van geluk spreken dat Donny Gorter geen tweede gele kaart kreeg van Roelof Luinge, die bij tijd en wijle op Topklasse-niveau floot. De 1-0-stand werd ook bij rust bereikt.

De tweede helft voltrok zich in een veel hoger tempo. De jongelingen groeiden in de wedstrijd, waarbij vooral Gravenbeek en Felixdaal, later verkozen tot Man of the Match, zich onderscheidden. De jonge rechtsback schakelde zich bij voortduring in en uit van zijn voorzetten kopte Kolk net niet hard genoeg in. Ten Rouwelaar redde op de doellijn. Ook Onur Kaya behoorde wederom tot de sterkmakers.

Vitesse moest wel op zijn hoede zijn voor counters van NAC, vooral na het inbrengen van Leonardo. Piet Velthuizen was een keer op zijn post en toen hij reeds was gepasseerd, redde Felixdaal met een sliding op de doellijn. Aan de andere kant kreeg de thuisklub steeds meer ruimte, maar het doel werd vaak op de verkeerde plek gezocht en Santi Kolk stuitte ten enenmale op Ten Rouwelaar, die de bal voorlangs tikte. Intussen maakte ook de 17-jarige Marko van Ginkel zijn debuut voor het thuispubliek. Jonas Kolkka schoot voor NAC uit vrije positie nog een keer voorlangs en met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Piet Velthuizen de gelijkmaker. Uit de daaropvolgende ingooi en onoverzichtelijke situatie voor het doel scoorde Edwin de Graaf echter alsnog de onverdiende gelijkmaker.

Vitesse verzuimde aldus zich nu al in veilige haven te spelen, zondag wacht de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Roda JC, waarin het zich definitief kan verzekeren van een nieuw seizoen eredivisievoetbal. Dat mag geen probleem zijn.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse laat NAC op de valreep ontsnappen: 1-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*