Zaterdag 22 juni 2019: Huurdersdag in de Koepelkerk

download huurdersdag.com

Op zaterdag 22 juni 2019 wordt in de Koepelkerk een ‘Huurdersdag’ georganiseerd. Het belangrijkste doel van de Huurdersdag is om te horen wat de huurders belangrijk vinden. Daarnaast worden tijdens de dag verschillende discussies gehouden over actuele thema’s en is er een informatiemarkt. De dag is bedoeld voor iedereen die in Arnhem woont en een woning huurt.

Huurdersorganisaties

De dag wordt georganiseerd door de huurdersorganisaties van Volkshuisvesting, Vivare en Portaal (HOVAR, De Brug hbv en HOP Arnhem). Huurdersorganisaties zijn bij veel huurders onbekend. De dag dient ook om te laten zien wat de huurdersorganisatiesdoen.

Een huurdersorganisatie behartigt de belangen van alle huurders van een corporatie. In feite houden huurdersorganisaties zich bezig met alles waar corporaties zich ook mee bezighouden, alleen dan vanuit het perspectief van de huurder.

Actuele thema’s

Tijdens de dag worden drie verschillende discussierondes gehouden over actuele thema’s. Er is een discussie over “Woont u prettig?”, een discussie over “Is huren nog betaalbaar?”en tot slot wordt er ook gesproken over “Geeft besparen energie?”. Prominenten uit de Arnhemse samenleving zullen deze discussies inleiden. Iedere aanwezige kan plaatsnemen in het publiek en deelnemen aan de discussie.

Daarnaast kunnen bezoekers terecht op een informatiemarkt, waar maatschappelijke organisaties, huurdersorganisaties, woningcorporaties, gemeente Arnhem, politie en brandweer aanwezig zijn om huurders te helpen met zaken die voor hen van belang zijn.

De Huurdersdag vindt plaats in de Koepelkerk aan het Janspleinen duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Wilt u meer weten: kijk dan op www.huurdersdag.com

De gasten

Marcel van Roosmalen (dagvoorzitter)

Marcel is een Nederlandse journalist, columnist en schrijver. Hij schrijft zowel fictie als journalistieke bijdragen aan columns voor uiteenlopende publicaties. Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon.

Cathelijne Bouwkamp  (wethouder)

Cathelijne is sinds 2018 wethouder namens Groenlinks. Ze was sinds 2014 fractievoorzitter Groenlinks. Ze vervulde diverse banen in de culturele sector en was manager van een opleidingsinstituut. Daarna werkte ze als adviseur wonen bij een adviesbureau en als beleidsadviseur bij ArtEZ.

Bram Klouwen (Companen)

Bram is Algemeen Directeur bij Companen, zijn werkvelden zijn: Sparren en coachen over ondernemingsbeleid, woningmarktonderzoek en strategie , woonvisie, wonen-welzijn-zorg.

Sander van Bodegraven (gespreksleider)

Sander is nu voorzitter raad van toezicht bij Drie Gasthuizen Groep. En was o.a. wethouder in Arnhem in 2006 met als porte feuille Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling, Monumenten, Grondbedrijf en Vastgoed.

Ronald Paping  (wethouder)

Ronald  is sinds 2018 wethouder namens Groenlinks. Voor zijn wethouderschap was Ronald sinds 2007 Algemeen Directeur van de Woonbond. Eerder was Ronald werkzaam bij de Abvakabo FNV, waar hij gedurende 10 jaar diverse fucties bekleedde. Van 2002 tot 2006 was hij lid van het dagelijkse bestuur en coördinator van het arbeidsvoorwaardenbeleid van de Abvakabo. Van huis uit is Ronald econoom.

Eric Angenent (Vivare)

Eric is ruim 18 jaar de directeur bestuurder van Vivare.

Reacties