Zevende editie AMZAF Young Talent Festival in Nederlands Openluchtmuseum

Zaterdag 1 juli a.s. wordt voor de zevende keer het AMZAF Young Talent Festival gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum. Dit niet-commerciële festival biedt een podium aan 300 jonge talenten op het gebied van kunst en cultuur.

Duo Farber en ArtEZ Big Collective
Op de 10 podia verspreid door het museumpark is een grote diversiteit aan artiesten te zien en te horen. Er is dans, van hiphop tot modern. Klassiek, van saxofoon tot symfonie orkest. Pop, van rock tot punk. Jazz, van zang tot big band. Theater, van Tsjechov tot cabaret. Singer songwriters, van pop tot country / folk. Er is woordkunst en er zijn dj’s die diverse stromingen tot gehoor brengen. Er zijn samenwerkingsverbanden met partners als Introdans, ArtEZ, Prinses Christina Concours, Kunstbende, Holland’s Got Talent en Popsport. Dit heeft onder andere geresulteerd in de volgende toptalenten.

Duo Farber
Duo Farber bestaande uit Benjamin van 14 en Aliza van 12 werd bekend dankzij het programma SuperKids (RTL). Beiden begonnen op vijfjarige leeftijd met pianolessen bij Janet Leiblum in New York. In 2014 begon Benjamin met saxofoonlessen op het Conservatorium van Amsterdam en na een half jaar werd hij aangenomen op de Academie Muzikaal Talent. Aliza begon met saxofoon in 2015 en vervolgens studeerde ze bij professor Johan van der Linden. Ze volgden masterclasses bij bekende muzikanten en wonnen verschillende internationale concoursen. Ze spelen zowel solo, samen als met bekende orkesten.

ArtEZ Big Collective
De opleiding Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem presenteert het ArtEZ Big Collective. Drums, bas, contrabas, piano, vibrafoon, viool, saxofoon, klarinet en trompet worden bespeeld door ruim 20 studenten uit alle klassen èn alumni. De muziek wordt geschreven door bandleiders en docenten, Frans Vermeerssen en Jasper le Clercq en Michiel Braam, hoofd van de opleiding. Alle stijlen komen aan bod en er wordt met veel enthousiasme samengewerkt om de mooiste stukken ten gehore te brengen.


Aanstormend talent vanuit Nederland én daarbuiten
AMZAF is een initiatief van de Kiwanis Club Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs: een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activi-teiten geld bijeenbrengen en dat uitgeven aan goede doelen. Het Nederlands Openluchtmuseum biedt een culturele locatie die in alle opzichten aansluit bij AMZAF. AMZAF is gestart als ArnhemsMidZomerAvondFestival. Een sfeervol buitenfestival dat podia bood aan begin-nende Arnhemse talenten. Gewaardeerd door nieuwsgierig publiek en aangeprezen door artiesten die optraden én elkaar ontdekten.

Inmiddels heeft AMZAF een naam tot in de verste uithoeken van Nederland. Artiesten, waaronder uit Duitsland, benaderen het festival om te mogen optreden. Het festival beweegt mee en beantwoordt de vraag naar goed ingerichte podia specifiek voor jong talent.

Speciaal kindertarief
De kaartverkoop is imiddels van start gegaan. Kaarten in de voorverkoop kosten € 15,00. Op de festivaldag, 1 juli, is de toegangsprijs € 17,50 aan de kassa. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een speciale entreeprijs van € 5,00. Kiwanis draagt het motto ‘Serving the Children of the World’ uit. Om kunst en cultuur extra te stimuleren onder de jongere doelgroep wordt een apart tarief gehanteerd.

Foto: Marco Derksen

Reacties