Zuurstof

Hij die bomen plant Plant hoop. Lucy Larcom

Hij wreef door de grijze haren op zijn kin.

“Niemand weet dat, maar het grootste probleem is het plankton,” zei hij. Hij ging dwars staan, alsof hij verder wilde lopen, maar moest eerst zijn verhaal kwijt. “Door die plastic soep kunnen ze zich niet meer voortplanten,” zei hij, “waardoor we straks een enorm zuurstof-tekort hebben.”

Het kon nog erger.

“In het noorden van Rusland is ruim vier miljoen vierkante kilometer grond ontdooid,” zei de man, “dat is één enorme methaanbom aan het worden. Daar hebben ze in Parijs helemaal geen rekening mee gehouden.”

Hij schudde zijn hoofd.

“Dan heb ik het niet eens over Fukushima,” zei hij, “binnenkort moet half Japan gedeporteerd worden vanwege de straling, en niemand weet dat.”

Hij zette een stap voorwaarts.

“Ik ga eten,” vertelde hij, “biologische kip met basmatirijst. Geen suiker, geen zout.” Hij liep nu door. “Smaken doet het toch al niet,” hoorde ik.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.