Kom op 17 april naar avond van Ontwerp Platform Arnhem over presenteren in Milano & Paris

{

In het kader van OPA’s programmaonderdeel ‘Arnhem Exchange’ tonen we verkenningen van Arnhemse ontwerpers buiten onze stadsgrenzen. Deze avond vertellen de collectieven Workmates en The Much, Much over hun ervaringen. De Arnhemmers oogsten lof in zowel Arnhem, Milaan als Parijs, maar wat gaat er schuil aan voorbereidingen achter deze presentaties? Wat levert het op? Wat zijn de do’s en don’ts? En wat worden hun volgende stappen?

Workmates is een open vormgeverscollectief dat op de Salone del Mobile 2014 zowel nieuw als bestaand werk toont. Het overkoepelende thema van de presentatie in is hun hands-on werkwijze. Op dit moment zijn vier Arnhemse studio’s aan het collectief verbonden (Rick Tegelaar, Casper Tolhuisen, Joris de Groot, Klaas Kuiken, Anne-Marie Geurink – organisatie).

In Milaan willen zij hun netwerk uitbreiden en nieuwe samenwerkingspartners vinden. Wat hebben ze geleerd van eerdere presentaties tijdens Inside Design Amsterdam en de Dutch Design Week in Eindhoven en hoe heeft dit hun voorbereiding voor Milaan beïnvloed? Workmates maakte speciaal voor OPA een reportage over hun belevingen in Milaan.

Najaar 2013 vertrok er een guerrilla actie van achttien jonge Arnhemse mode- ontwerpers naar de modeweek in Parijs onder de naam: The Much, Much*. Kenmerkend aan het collectief is hun hang naar overdaad met uitbundige en eigenzinnige mode. In Parijs hebben zij een presentatie gegeven bij de Nederlandse ambassade en pop-up shows op diverse plekken. Dit deden zij met hun rijdende showroom waarbij achttien modellen de collecties showden. Door zich als collectief te presenteren hopen zij op aandacht van de internationale modewereld.

* Aniek Zinken, Anneleen Bertels, Cherish Brouwer, Christina Engsig, Hans Hutting, Henriëtte Tilanus, Joris Suk, Korinna van Balkom, Liselore Frowijn, Marina Sala, Piet Caarls, Pieter Eliens, Roderick Buijs, Roos Mol, Sarah Kn√ºpfer, Sarah van Ours, Tessa de Boer en Vera Moerkens.

datum: donderdag 17 april
aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
entree: € 5,00 (OPA familie en studenten ArtEZ en HAN-ipo gratis)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kom op 17 april naar avond van Ontwerp Platform Arnhem over presenteren in Milano & Paris"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*