Tweede Kamerlid bij CDA-fractie op bezoek vanwege Arnhems spoor

De Arnhemse CDA-fractie spreekt vandaag met Tweede Kamerlid Ger Koopmans over het plan rondom Sporen in Arnhem. De CDA-fractie maakt zich grote zorgen over het sporenplan, waar binnenkort over wordt besloten door minister Camiel Eurlings van Verkeer. Het CDA vreest dat er veel te weinig rekening wordt gehouden met de Arnhemse omwonenden.

CDA-fractievoorzitter Ine van Burgsteden: “Er moet in Den Haag het besef komen dat de sporen in Arnhem van groot belang zijn, voor de stad en haar inwoners, maar ook voor de rest van het land. We hebben onze CDA collega’s in de Tweede Kamer daarom gevraagd zich hier voor in te zetten”. Tweede Kamerlid Ger Koopmans komt dan ook naar Arnhem om met de CDA-fractie over Sporen in Arnhem te praten.

De CDA-fractie hoopt Koopmans in een gesprek te kunnen toelichten waar de zorgen over het sporenplan liggen. Een inzage in het besluit zorgde in Den Haag destijds voor 142 inspraakreacties, waaronder één van gemeente Arnhem. “Die gemeentelijke zienswijze kwam tot stand door een intensief en harmonieus traject met vele Arnhemmers die in de nabijheid van het spoor wonen,” aldus Van Burgsteden. “Die zienswijze werd unaniem aangenomen door de Arnhemse Gemeenteraad. Nu lijkt het erop dat de Arnhemse zienswijze geheel verloren gaat in het Haagse sporenplan. Dat baart ons grote zorgen.”

Arnhem kampt op dit moment met structurele capaciteitsproblemen. “Dat heeft ook gevolgen voor de punctualiteit verder landinwaarts,” geeft Van Burgsteden aan. “Bovendien loopt de geluidsoverlast de spuigaten uit, en weten we niet hoeveel treinen met gevaarlijke stoffen langs onze huizen rijden.”

Na het gesprek over de zorgelijke situatie rondom de Arnhemse sporen zal de CDA-fractie met Koopmans een bezoek brengen aan de sporen rondom het station, zodat het Tweede Kamerlid de plek met eigen ogen kan bekijken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Tweede Kamerlid bij CDA-fractie op bezoek vanwege Arnhems spoor"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*