Arnhem wint 26 klimaatstraatfeesten

Het Nationale Klimaatstraatfeest, een initiatief van de HIER-klimaatcampagne, zit erop. Tot 1 april konden alle straten in Nederland in competitieverband punten scoren met allerlei energiebesparende maatregelen en acties. In totaal deden er 3287 straten mee in de competitie. Samen bedachten zij bijna 10.000 burenacties, waarvan de helft al tijdens de campagne is uitgevoerd. De 500 best scorende straten krijgen een klimaatstraatfeest cadeau.

De Arnhemse eco-wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier heeft maar liefst 21 klimaatstraatfeesten gewonnen. Daarnaast hebben nog vijf andere straten een feest gewonnen waarvan drie in de wijk Klarendal.

De Van Slichtenhorststraat heeft in Arnhem de meeste punten verzameld voor het Klimaatstraatfeest. De Van Slichtenhorststraat en de Nijhoffstraat waren in een spannende nek-aan-nekrace verwikkeld. Uiteindelijk is de Van Slichtenhorststraat met 14860 punten als 89e geëindigd en de Nijhoffstraat met 12099 punten als 104e. De Nijhoffstraat had met 31 huishoudens wel de meeste deelnemers.

Op zaterdag 16 mei wordt er in alle winnende straten feest gevierd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem wint 26 klimaatstraatfeesten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*