Informatiemarkt aanpak Blv. Heuvelink – Johan de Wittlaan

Afgelopen week tijdens de raadcommissie VROM was de gemeenteraad nog lang niet enthousiast over het verkeersexperiment ‘Langzaam sneller’, voorheen aangeduid als ‘Largas’, op Boulevard Heuvelink en Johan de Wittlaan.

‘Langzaam sneller’ zou ervoor moeten zorgen dat er een betere verkeersdoorstroming komt op de Johan de Wittlaan en dat voetgangers en fietsers de straat makkelijker kunnen oversteken. De vrije busbaan verdwijnt in dit plan: de bussen rijden gewoon tussen het andere verkeer. De ruimte die vrijkomt, wordt gebruikt voor de aanleg van groen en bomen. Tussen de rijbanen is een 5 √† 6 meter brede berm gedacht.

SP en VVD zijn ronduit tegen en de PvdA wil eerst zeker weten of busmaatschappij Connexxion kan leven met het systeem en wat de gevolgen zijn voor de drukte op andere in- en uitvalswegen in de stad, zoals de Velperweg en de Apeldoornseweg. Er is nog weinig ervaring met het systeem en dat maakt de grote fracties in de raad huiverig. “Hier geloven we niet in”, zei VVD’er Roeland van der Zee. SP’er Michael Alberts ziet ‘geen nut en noodzaak’. “En 4,9 miljoen is een veel te hoog bedrag.”

Toch ging een raadsmeerderheid akkoord met het doorschuiven van dat bedrag voor de reconstructie van Boulevard en Johan de Wittlaan. Maar dat was alleen nadat verkeerswethouder Cees Jansen had verzekerd dat dat geen ‘ja’ tegen Langzaam sneller is.

Op dit moment is het traject Boulevard Heuvelink – Johan de Wittlaan sterk verouderd. De verkeerslichten voldoen niet meer aan de huidige eisen en de weg heeft geen goede uitstraling. De gemeente zelf is er van overtuigd dat na de herinrichting het een vriendelijke en veilige weg is en een fraai visitekaartje voor de stad. ‘Door toepassing van Langzaam Sneller ontstaat een overzichtelijke en groene laan, met minder overlast van optrekkende en afremmende auto’s en met een schonere lucht.’

Op woensdag 22 april a.s. vindt in De Symfonie (Valckenierstraat 5) een informatiemarkt plaats over de voorgenomen plannen van aanpak voor de Boulevard Heuvelink – Johan de Wittlaan. Tussen 17.00 en 21.00 uur ben je van harte welkom om aan de hand van filmpjes en allerlei ander informatiemateriaal kennis te nemen van de ‘Lanzaam sneller’-plannen. Er zijn ook ambtenaren van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bronnen: De Gelderlander en Gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Informatiemarkt aanpak Blv. Heuvelink – Johan de Wittlaan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*