Liberation Route genomineerd voor Rob de Bes Award

{

De Liberation Route is gekozen tot één van de 10 genomineerden voor de VVV Rob de Bes Award. De VVV Rob de Bes Award is een aanmoedigingsprijs van de VVV sector om innovatie te stimuleren in de binnenlandse toeristische, recreatieve en vrijetijdsbranche.

Liberation Route Arnhem Nijmegen
De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem en Nijmegen. Op 23 locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren ’44-’45. Het Arnhemse bedrijf Fidato produceerde de 23 luisterverhalen in drie talen (voor MP3 en voor mobiele telefonie) en een pakkende AV trailer. Daarnaast droeg zij zorg voor de integrale vormgeving en printuitingen waaronder de opmaak van de infopanelen en een vogelvluchtkaart.

Historische achtergrond Liberation Route
De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats.

De operatie is slechts deels geslaagd, Arnhem kon door de geallieerden niet worden behouden, maar Nijmegen werd bevrijd. Enkele maanden later, in februari 1945, startte vanuit dit gebied de finale van de bevrijding, Operation Veritable.

Deze operatie was de start van het grote Rijnlandoffensief, een veldslag die past in het rijtje van Stalingrad, Normandië en Berlijn. Militairen en burgers waren de deelnemers in de onberekenbare oorlogsroulette die draaide om overleven of sterven, om vreugde en verdriet. Uiteindelijk werd de vrijheid herwonnen.

Arnhem – Een brug te ver
Een snelle zegetocht van de geallieerden had het moeten worden. Maar De slag om Arnhem is een van de zwaarste nederlagen aan geallieerde zijde. In de dagenlange strijd om de Rijnbrug zijn er grote verliezen aan beide kanten. Luitenant-kolonel John Frost en zijn mannen verdedigen zich tot er geen munitie meer over is.

Vanaf vandaag kun je op de website stemmen op één van de 10 genomineerden. De winnaar van de VVV Rob de Bes Award ontvangt maar liefst € 10.000 en is een jaar lang hét voorbeeld voor vernieuwing binnen de vrijetijdssector. De winnaar wordt op 3 juni bekend gemaakt.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Liberation Route genomineerd voor Rob de Bes Award"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*