Doe mee… met een idee voor Presikhaaf

Presikhaaf West is een zogenaamde Vogelaarwijk. Voor 2009 is een ruim bewonersbudget beschikbaar. Voor dit jaar ligt een budget voor 400.000 euro klaar, voor het jaar daarop zo’n 225.000 euro. Alle wijkbewoners kunnen hier gebruik van maken.

Het bewonersbudget voor de Vogelaarwijk Presikhaaf West in Arnhem mag ook over direct aangrenzende wijken worden verdeeld, dus ook Presikhaaf Oost kan meeliften op het ruime budget. Dat blijkt uit de spelregels die het wijkplatform, heeft opgesteld voor het indienen van bewonersplannen voor de komende twee jaar.

Onlangs werd in de wijken de folder ‘Doe mee met een idee’ verspreid. Hierin worden buurtbewoners opgeroepen om met eigen plannen te komen ter verbetering van de leefbaarheid.

Je kunt daarbij denken aan buurtfeesten, culturele evenementen, sportveldje, bloembakken, een groot wijkfeest, een rommelmarkt enz,. In feite is alles goed, zolang het maar te maken heeft met de krachtwijk thema’s.

Spelregels:
1. Alleen personen of groepen uit de wijk kunnen een aanvraag indienen.
2. Aanvragen moeten schriftelijk worden ingediend.
3. Zowel bewoners uit Presikhaaf Oost als West kunnen aanvragen indienen. Presikhaaf Oost heeft weliswaar een kleiner bewonersbudget, maar kan meeliften op het ruime budget van West, zolang het niet te gek wordt.
4. De wijkplatforms beslissen over een aanvraag.
5. De wijkplatforms komen 4 keer per jaar bij elkaar om de budgetten te beoordelen. (De eerste bijeenkomst is mei 2009).
6. Sommige aanvragen moeten voor beoordeling worden getoetst aan gemeentelijk beleid. (Dit kost tijd).

Het aanvraagformulier om mee te doen vind je hier!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Doe mee… met een idee voor Presikhaaf"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*