Lekker fietsen in Stadsregio Arnhem-Nijmegen

{

Samen met vijftien betrokken gemeenten heeft de Stadsregio Arnhem Nijmegen het fietsroutenetwerk ontwikkeld. Het duizend kilometer lange fietsroutenetwerk voert fietsers langs de mooiste plekken in de regio. Het netwerk sluit aan bij het fietsroutenetwerk van Noord-Brabant, Noord-Limburg, Veluwe, Rivierenland, Achterhoek en in het najaar 2009 zullen ook de Duitse gemeenten Kranenburg, Kleve en Emmerich op het netwerk van de stadsregio zijn aangesloten.

Vandaag nemen Jan van der Meer, portefeuillehouder Ruimte bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Annelies van der Kolk, Gedeputeerde Recreatie en Toerisme bij de Provincie Gelderland op het evenementenplein voor Holland Casino Nijmegen het fietsroutenetwerk op een bijzondere wijze in gebruik. Hierbij zal ook Maarten Ducrot, oud-wielrenner en NOS-verslaggever, aanwezig zijn om zijn visie op fietsen in verleden, heden en toekomst te geven.

Het fietsroutenetwerk bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten op kruisingen van wegen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes, die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Fietsers kunnen zelf hun route samenstellen of één van de themaroutes fietsen. De fietskaart en themaroutes zijn verkrijgbaar bij de regionale VVV-kantoren en zijn ook te downloaden van www.lekkerfietsen.nl.

Bijzonder aan het fietsroutenetwerk zijn de informatiepanelen. Op elk knooppunt staat zo’n paneel met informatie over de omgeving. Bijvoorbeeld over de geschiedenis, de cultuurhistorie, verklaring van straatnamen of interessante wetenswaardigheden.

Het fietsroutenetwerk geeft de dorpen en steden in de regio ook een economische impuls. Uit recent onderzoek is gebleken dat de fietsvakanties in Nederland zo’n 750 miljoen opbrengen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen wil daar ook op inspelen.

Met een extra marketingcampagne gaat het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN (RBT KAN) het netwerk onder de aandacht te brengen in Nederland en daarbuiten. Met de campagneslogan ‘Lekker fietsen’ wordt het fietsroutenetwerk in de regio gepromoot.

Foto: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Lekker fietsen in Stadsregio Arnhem-Nijmegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*