Ingelaste raadsvergadering over Sonsbeek 2008

Vanavond is er een ingelaste raadsvergadering over de subsidiëring van de internationale beeldententoonstelling Sonsbeek 2008. Wethouder Rita Weeda is op het matje geroepen vanwege de feiten die bij de eindafrekening van Sonsbeek boven tafel kwamen.

Zo heeft zij o.a. medio 2008 nagelaten de raad te melden dat stichting Sonsbeek haar begroting met een miljoen euro had verhoogd. Dit had gevolgen voor de garantiesubsidie die door de gemeente was verstrekt. Bovendien is bij het verstrekken van deze subsidie verzuimd de door de raad geformuleerde eis te vermelden. Deze eis had betrekking het door de stichting binnengehaalde sponsorgelden. Deze hadden gebruikt moeten worden om uitkering van de garantiesubsidie te voorkomen. Bij het presenteren van de eindafrekening van Sonsbeek bleek echter dat de organisatie naast de 7 ton vaste subsidie ook 9 ton van de garantiesubsidie heeft opgebruikt.

Afgelopen dagen werd er o.a. in De Gelderlander al flink gespeculeerd over of wethouder Weeda deze missers gaat overleven. Tom Ruijfrok hield zelfs via Twitter alvast een kleine stemming.

Gezien het aantal stemmers, lijken de uitkomsten niet geheel relevant. Hoe het echt gaat (af)lopen kun je vanavond live via Twitter volgen. De Gelderlander doet via dat kanaal verslag van het debat.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ingelaste raadsvergadering over Sonsbeek 2008"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*