Nationaal Historisch Museum toch bij Openluchtmuseum

De Tweede Kamer kiest toch voor vestiging van het Nationaal Historisch Museum (NHM) bij het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem. Het CDA diende vandaag een motie in die kan rekenen op steun van een meerderheid van de Kamer.

Minister Ronald Plasterk (Cultuur) steunt de wens van de directie van het NHM om het museum te vestigen bij de John Frostbrug in Arnhem. Hij ontraadde de Kamer om te kiezen voor de plek bij het NOM, maar herhaalde dat hij zich bij de keuze van de Kamer neer zal leggen. Plasterk benadrukte nog eens dat hij 50 miljoen euro uittrekt voor de bouw van het museum. Mocht er meer geld voor nodig zijn, dan is het aan het museumbestuur om dit bij elkaar te krijgen, onder meer door aan te kloppen bij sponsors, fondsen of de gemeente Arnhem.

Directeur Erik Schilp van het NHM blijft voorlopig aan. Schilp gaat de komende week bekijken ‘wat de situatie is’ en hoe de uitgangspunten van het museum op de ‘nieuwe’ plek op een goede manier kunnen worden geborgd. Het gaat bijvoorbeeld om de gevolgen voor de planning en de begroting en het museale concept (via: Trouw)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nationaal Historisch Museum toch bij Openluchtmuseum"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*