Ciko’66 verovert 6 gouden medailles op NK Estafette

Ciko’66 heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Estafette, dat afgelopen weekend in Amstelveen werd gehouden 6 gouden medailles gewonnen in alle leeftijdscategorieën: de pupillen, junioren, senioren en masters. De Arnhemse atletiekvereniging was met die prestatie de beste op het gebied van sprint in teams.

Ciko66 wint goudenmedailles op NK estaffette - foto: arjanne laan -2010

Ciko’66 was in totaal met 17 verschillende estafette-teams aanwezig. De eerste plaatsen gingen naar:
• 10 x 60 meter A-pupillen mix (1.33.5), bestaande uit Famke Heinst, Jet van der Mark, Jasmijn Lau, Roos van Zwam, Karlijn Rooswinkel, Silas Jansen, Danny Ediagbonya, Pim Rooswinkel, Tom Egbers en Wiebe van Ligten
• 4 x 60 meter A-pupillen meisjes (34.51), Famke Heinst, Jet van der Mark, Jasmijn Lau en Roos van Zwam.
• 4 x 100 meter B-junioren mannen (44.67), Manno Laan, Gaard van Vugt, Jeroen Brus en Storm Potkamp
• 4 x 100 meter masters vrouwen (55.48), bestaande uit Alet Ludwig, Pauline Dijkstra, Karin de Lange en Ingid Smit;
• 10 x 100 meter junioren+senioren mannen (1.50.79), bestaande uit Ezra Hendriks, Robert Hendriks, Bram Ruissen, Jorian Damen, Jeroen Brus, Manno Laan, Ramirez Rivers, Storm Potkamp, Max Zanderink, Casper van Eyck, Aftaab Eliha en Gregor van Betuw.
• 4 x 200 meter B-junioren mannen (1.32.63), bestaande uit Jeroen Brus, Manno Laan, Casper van Eyck en Storm Potkamp

De trainingsopzet van de afgelopen jaren heeft volgens een persbericht van de vereniging zo zeker zijn vruchten afgeworpen: “Bij Ciko’66 wordt door diverse huidige en voormalige top-atleten training gegeven, ondermeer op de wissels bij de estafette. Ook wordt in de sprintgroep onder leiding van Henk Brouwer veel aandacht gegeven aan techniek en loopscholing, cruciale elementen voor een snelle sprint.”

De heren senioren, die vorig jaar nog het goud wonnen op het onderdeel 4 x 200 meter, behaalden dit jaar een tweede plaats op dit nummer.

Foto: arjanne laan -2010

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ciko’66 verovert 6 gouden medailles op NK Estafette"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*