Farzad Ghaus winkelstraatmanager voor het Velperpoortdistrict

Per 1 oktober is Farzad Ghaus aan de slag als winkelstraatmanager voor het Velperpoortdistrict. Dit is het gebied dat wordt ingesloten door de Hommelstraat, Hommelseweg en Steenstraat.

In het Velperpoortdistrict liggen uitdagingen op het gebied van veillig ondernemen en het versterken van de samenwerking tussen ondernemers. Er zijn ook kansen om hier een bijzonder winkel- en creatief milieu te ontwikkelen in aansluiting op het modekwartier in Klarendal. Op die manier kan ook een duidelijker relatie en verbinding worden gelegd met de binnenstad. Voor de Steenstraat bestaat de ambitie om dit winkelgebied van weleer een nieuwe impuls te geven en letterlijk terug op het Monopolybord te krijgen.

Eerste in Nederland
De aanstelling van Farzad Ghaus – werkzaam bij bureau Advieszaken in Amsterdam, dat actief is op het gebied van wijkeconomie en veilig ondernemen – geldt voor een periode van twee jaar. Ghaus heeft veel ervaring opgedaan als winkelstraatmanager bij vergelijkbare projecten, zoals de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en Stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam.

Eerste gemeente in Nederland
Michiel van Wessem, wethouder Economische Zaken: “Een beter functionerend Velperpoortdistrict komt de uitstraling van het hele gebied ten goede. Het past uitstekend in onze plannen om dit gebied meer dan voorheen deel te laten uitmaken van de binnenstad. Bijzonder is bovendien dat door onze voortvarende aanpak wij als eerste gemeente in Nederland een subsidie van 120.000 euro hebben gekregen voor het aanstellen van een winkelstraatmanager van het ministerie van Economische Zaken.”

Terugkoppeling
Vanaf 1 oktober is Farzad Ghaus gemiddeld drie dagen per week in het gebied actief. Regelmatige terugkoppeling over te ondernemen stappen, activiteiten en bereikt resultaat vindt plaats via overleg met een begeleidingscommissie. Deze bestaat uit een vertegenwoordiging van ondernemers uit het gebied zelf, de Kamer van Koophandel en de afdeling Economische Zaken van de gemeente.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Farzad Ghaus winkelstraatmanager voor het Velperpoortdistrict"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*