Reactie Pauline Krikke na kamerdebat Nationaal Historisch Museum

{title}Gisteren vond een debat plaats in de Tweede Kamer over het Nationaal Historisch Museum (NHM). Burgemeester Pauline Krikke had daarnaast een gesprek met staatssecretaris Zijlstra. Hieronder de reactie van Pauline Krikke:

“De kamer steunt het besluit van de staatssecretaris om de nieuwbouw voor het Nationaal Historisch Museum als donderslag bij heldere hemel te schrappen. Daar ben ik natuurlijk teleurgesteld over. De staatssecretaris heeft mij ervan verzekerd dat het NHM in de volle breedte, met gebouw, wordt betrokken bij de discussie over de toekomst van de cultuursector. De staatssecretaris heeft verder bevestigd dat als er een gebouw komt voor het Nationaal Historisch Museum dat Arnhem dan de vestigingsplaats blijft . Dat staat ook voor een meerderheid van de Tweede Kamer niet ter discussie.

Ik heb de staatssecretaris gevraagd in te grijpen omdat dreigde dat, tegen alle afspraken in, het NHM met rijksgeld buiten Arnhem gevestigd zou worden. De staatssecretaris heeft nu gezegd dat daar geen rijksgeld voor gebruikt mag worden. Het gaat hierbij om de kosten die direct in een gebouw zitten, maar ook om de indirecte kosten. Over museale activiteiten van het NHM in een bestaand gebouw, heeft de staatssecretaris gezegd dat dit alleen met privaat geld gefinancierd mag worden. Datzelfde geldt voor bestaande gebouwen in Arnhem.

Aan het eind van het gesprek heb ik tegen de staatssecretaris gezegd dat dit wat mij betreft niet de laatste keer is dat wij over het NHM gesproken hebben.”

Zie ook:
Steun voor Krikke
Nationaal Historisch Museum vindt onderkomen in Amsterdam

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Reactie Pauline Krikke na kamerdebat Nationaal Historisch Museum"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*