Architecten geselecteerd voor Musis Sacrum

Afgelopen week maakte de gemeente Arnhem bekend dat er vijf architectenbureaus zijn geselecteerd om hun visie te geven op het uitbreiden van Musis Sacrum met een nieuwe grote zaal én de opknapbeurt voor het gehele pand.Het gaat om de volgende vijf partijen: Architectuurstudio HH, Diederendirrix met Van Eijk & Van der Lubbe, DP6 architectuurstudio met Stevens Van Dijck, Greiner van Goor Huijten Architecten, Van Dongen-Koschuch Architects and Planners. De vijf bureaus zijn gekozen uit 26 partijen die zich hadden aangemeld.

Musis Sacrum krijgt een grote opknapbeurt. Het monumentale deel van het gebouw wordt zo veel mogelijk in oude glorie hersteld en de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt. Die aanbouw maakt plaats voor een nieuwe multifunctionele zaal. De opknapbeurt wordt mede betaald met provinciale steun, de gemeente legt het resterende bedrag bij.

Criteria
De keuze voor de architecten is gebaseerd op verschillende criteria. In dit stadium is gevraagd naar ervaring met vergelijkbare projecten. Het gaat dan vooral om of bureaus eerder een concertgebouw, poppodium en/of theater hebben gebouwd, ervaring hebben met de combinatie van renovatie en nieuwbouw en samenhang tussen het gebouw en de omgeving.

Visie klaar in september
De vijf bureaus zijn geselecteerd door een beoordelingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem, Het Gelders Orkest en de gemeente Arnhem. De bureaus gaan nu hun visie op de opgave ontwikkelen. In september presenteren zij hun visie aan de beoordelingscommissie, die vervolgens een bureau zal uitkiezen. De start van de verbouwing is gepland voor medio 2015. Het vernieuwde Musis Sacrum zou dan in 2017 in gebruik genomen kunnen worden.

Hét muziekcentrum van Oost-Nederland
Musis Sacrum beschikt straks over beter verhuurbare, multifunctionele zalen en over faciliteiten voor alle soorten van toonaangevende muziekproducties. Ook kunnen alle mogelijke verbindingen en cross-overs tussen theater, dans, beeldende kunst en mode in het vernieuwde Musis een plek vinden. Amateur toneel- of muziekverenigingen kunnen er uiteraard nog steeds terecht. Musis groeit uit tot hét muziekcentrum van Oost Nederland.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Architecten geselecteerd voor Musis Sacrum"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*