Arnhemse woonwijk Molenbeke kleurt groen

Foto Twitter - ROETEplannen @bertroete

Op zaterdag 13 oktober kleurt een deel van Arnhem groen. In de wijk Molenbeke worden die dag circa 25 daken vergroend. Dit is het resultaat van het initiatief van een actieve groep wijkbewoners die met hulp van een ‘Arnhemse AANjager’ in staat is om hun woningen duurzamer te maken. Ook wethouder Energie & Klimaat Cathelijne Bouwkamp, zelf woonachtig in Molenbeke, doet mee aan de vergroeningsactie.

Dat meerdere woningen meedoen aan het project biedt uiteraard voordelen. Het is financieel interessanter voor de deelnemers omdat er groot ingekocht kan worden. Ook helpt een groen dak bij verkoeling in de warme zomerperiode en opname van overtollig regenwater waardoor de straten en riolen minder snel overbelast raken. Daarnaast verhoogt het de biodiversiteit in de stad.

AANjagers

Het project is begeleid door een Arnhemse AANjager. AANjagers zijn een groeiende groep van actieve Arnhemmers die samen met de gemeente energie- en klimaatinitiatieven op straat- en buurtniveau verder helpen. De ondersteuning varieert van hulp bij organisatie van bijvoorbeeld een infoavond tot het maken van communicatiemiddelen. Het kan ook een financiële ondersteuning betekenen. Sinds de oprichting begin 2018 zijn er meer dan 30 lokale projecten gerealiseerd. Een overzicht hiervan is te vinden via www.arnhemaan.nl

‘Groene daken zijn pas het begin’

De AANjager die medeverantwoordelijk is voor het groene daken project in Molenbeke is Bert Roete geadviseerd door Joke Hofstee van het bedrijf Meer Groene Daken. Roete: “Het is bij ons in de buurt al lang geen kwestie meer waarom w emoeten verduurzamen, maar de vraag hoe en wanneer! Wat mij betreft is dit groene daken-project nog maar het begin en de steun vanuit het AANjaagfonds helpt daar goed bij.”

Reacties