Bultbewoners openen het H80 festival met thee

'Het uitzicht verruimen is de horizon openen' © Zefanja Hoogers

Traditioneel openen bewoners van de Geitenkamp op Hemelvaartdag het vierdaagse festival op Hoogte 80 met een speciale act. Actieve, creatieve en betrokken Bultbewoners bedenken ieder jaar iets speciaals om het lange weekend mee af te trappen.

De Theefabriek

Dit jaar gebeurde dat middels de officiële opening van de Theefabriek, de theatertent van de Geitenkamp waar tijdens het hele festival gratis optredens van lokaal talent en workshops zijn te beleven. Deze is dit jaar omgedoopt tot De Theefabriek:

‘Van ouds her reisden monniken deze heuvel al af om in hogere sferen te komen en te transformeren. Vandaag mogen we allen genieten van de mooie magische transformatie van deze plek’ aldus Achsa Timmers, bewoonster van de Geitenkamp die De Theefabriek helemaal uit dacht. ‘Thee heeft een moment nodig om in zijn volle kracht te komen. Even een momentje voor jezelf en zo staan er altijd wijsheden op de theezakjes.’

Harold Oddens, organisator van het festival ontving een theezakje met een wijsheid er op: ‘Het uitzicht verruimen is de horizon openen’ – uiterst toepasselijk voor dit Arnhemse festival wat ‘in een weiland niet het zelfde festival zou zijn’, aldus Oddens. Het theezakje was trouwens gevuld met bloemen en planten geplukt op het terrein, Hoogte 80 thee dus! waar hij ter plekke een kopje thee van liet trekken.

In de Theefabriek worden het hele weekend labeltjes voor theezakjes geproduceerd, met teksten die door Achsa en Channa Wijmans toepasselijk bedacht zijn en ter plekke bedrukt worden. En anders zijn de wijsheden van Bultbewoners en alle andere thee gerelateerde aankleding het hele weekend in en om de Theefabriek te bewonderen.

Taartenfabriek

Bultbewoners hebben een oergezellig terras ingericht, waar bewoners koffie en natuurlijk thee schenken. Maar bovenal komen er zelfgebakken taarten uit de Geitenkamp naar het H80 festival. In samenwerking met Rozet ontwikkelde Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma in en om de Theefabriek en uiteraard kunnen we ook de kids van Circus op de Bult verwachten.

De Bultbewoners zijn klaar voor een theerijk Hemelvaartweekend op Hoogte 80 © Zefanja Hoogers

 

Reacties