Coalitie-onderhandelingen Arnhem succesvol afgerond

Ben je een paar dagen naar het buitenland en dan blijken ze in Arnhem de coalitie-onderhandelingen succesvol te hebben afgerond. De partijen hebben het akkoord de titel ‘Met de stad!’ (pdf) gegeven.

“In deze tijd van grote veranderingen is het heel belangrijk om samen met de stad te werken aan een toekomst voor alle Arnhemmers. In de eerste plaats met mensen zelf, maar uiteraard ook met allerlei bedrijven en organisaties die voor de stad belangrijk zijn”, aldus Martijn Leisink van D66 die als formateur de afgelopen weken de onderhandelingen heeft geleid. ‘Met de stad!’ is een akkoord op hoofdlijnen bestaande uit een visiedeel en een set concrete afspraken. In de visie staat beschreven hoe de partijen de ontwikkelingen in de stad zien en deze samen met de Arnhemmers willen realiseren. De concrete afspraken gaan over de thema’s Onderwijs, Zorg, Werk en ondersteuning, Duurzaamheid, Economie en binnenstad, Financiën en bezuinigingen.

Het nieuwe college zal bestaan uit zes wethouders:
D66: Martijn Leisink en Hans Giesing
SP: Gerrie Elfrink en Alex Mink
GroenLinks: Henk Kok
CDA: Ine van Burgsteden

Enkele partijen zullen het coalitieakkoord ‘Met de stad!’ volgende week voorleggen aan hun leden. Naar verwachting presenteren de coalitiepartijen het akkoord op 12 mei aan de raad. Tevens worden dan de kandidaat-wethouders ter benoeming voorgedragen aan de raad.

Bron: Arnhem.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Coalitie-onderhandelingen Arnhem succesvol afgerond"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*