Crowdfunding: SRV wagen terug in de Arnhemse straten

De SRV wagen komt terug! Vol met lelijk groente & fruit dat normaal gesproken weggegooid wordt. Speciaal voor mensen met een krap budget. Samen met onze SRV wagen vertellen we het verhaal van ongewenste groenten en hun tweede leven. Ugly food en krappe budgetten hebben we al, nu de SRV wagen nog.

Het idee van De Blauwe Tomaat

Soms word je je ineens bewust van hele vreemde tegenstrijdigheden. Voedsel dat op hele grote schaal in de afvalcontainer belandt. En kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Bizar!

Loes besloot hier wat aan te gaan doen. En wil met haar SRV wagen de straten van Arnhem onveilig maken. Vanaf september laadt ze samen met telers en supermarkten de wagen vol met dik, krom en lelijk voedsel. En zorgt zij voor gevulde koelkasten bij ruim 200 gezinnen per week.

Dit doet ze natuurlijk niet alleen. Haar SRV wagen is een leer-werktraject voor vrijwilligers, langdurig werklozen en statushouders. En met haar team werkt ze nauw samen met de Gemeente, lokale projecten en ‘dorpsoudsten’ om de juiste mensen te bereiken. Als sociale ondernemer geeft zij het voedsel niet weg, maar verkoopt het tegen lage prijzen. Op deze manier is het initiatief duurzaam en zelfvoorzienend.

The goods, the buyers and the ugly

De goederen en de kopers zijn dik voor elkaar. Maar De Blauwe Tomaat bestaat niet zonder de daadwerkelijke SRV wagen. Er staat er al eentje op ons te wachten. Via deze actie willen wij €15.000 inzamelen om dit nostalgische knaapje aan te schaffen en €5000 om het in te richten.

Over wie hebben we het nu eigenlijk?

Hallo, ik ben Loes van der Meulen en met jullie hulp ben ik binnenkort chef SRV. Ondanks mijn bedrijfskundige achtergrond, vind ik het veel inspirerender om iets voor een ander te doen. Dit initiatief geeft dan ook enorm veel energie.

Na een periode van conceptontwikkeling, heb ik de afgelopen maanden een breed netwerk opgebouwd. Een netwerk van leveranciers, ondernemers, telers, lokale projecten, ambassadeurs en actieve buurtgenoten. Essentieel voor het slagen van dit initiatief.

Nu is het tijd om de straten op te gaan. We staan te trappelen! Trappel jij met ons mee?

Wat gaan we met het geld doen?

Voor de realisatie van het plan is een bedrag van €50.000 nodig. Van dit bedrag is al €30.000 gefinancierd. Een deel van dit bedrag is gereserveerd voor de inkoop van producten, inventaris en het uitwerken van de huisstijl. Een rekensom leert dat er nog €20.000 nodig is om het plan te realiseren.

Het geld dat ik met deze crowdfunding campagne wil ophalen is hard nodig voor de daadwerkelijke aanschaf van de SRV wagen en de inrichting van wagen & terras. Hier kan jij aan bijdragen. Naast dat je hiervan natuurlijk een goed gevoel krijgt, geef ik je ook een kratje vol blije bietjes & rappe radijsjes, kun je een dagje mee als SRV wagen chauffeur of schuif je aan bij ons verspillingsdiner!

Nog 10 dagen tot de campagne sluit, 84% is al behaald. Doneer mee via Crowd About Now.

Meer weten? Je kunt De Blauwe Tomaat ook vinden op Facebook Twitter

Bron: CrowdAboutNow

Reacties